Dressyr
9 december 2017 13:56

Lina Dolk ny ryttare på Languedoc

YR-satsningKristian von Krusenstierna låter Languedoc pausa från de högsta klasserna för att landa och bygga upp själförtroendet. Under tiden kommer han tävlas av Lina Dolk med sikte på YR-landslaget.

Lina Dolk ny ryttare på Languedoc
Anna Edling, Bo Eriksson och Kristian von Krusenstierna med det nya ekipaget Lina Dolk och Languedoc. Foto från Passion for Dressage

Med ett år kvar som Young Rider får Lina Dolk ytterligare en topphäst att tävla. Förutom rutinerade Biggles 1015 (SWB hingst f-98 e Briar-Krevad, uppf Fam Ingrid Lundberg Persson) tar nu Lina över Languedoc (WESTF val f-03 e Laomedon-Francisco I, uppf Magdalene Höfer) från Kristian von Krusenstierna.

”Det är en väldigt stor ära att ännu en gång få ta emot en läromästare. Jag känner mig mycket tacksam och svävar på moln. Att jag nu kommer ha två så välutbildade hästar i stallet är något jag bara drömt om”, berättar Lina i ett pressmeddelande, och tillägger att hon tror att med Languedoc kommer hon kunna ta sig mer framåt som en ännu skickligare och mer teknisk ryttare.

Languedoc har de senaste åren tävlats framgångsrikt av Kristian von Krusenstierna. Sedan GP-debuten för drygt två år sedan har de en lång rad GP-segrar både inom landet och internationellt. De har tagit NM-medaljer individuellt och i lag och har ingått i landslagets A-trupp de två senaste säsongerna. Men nu känner han att Languedoc måste vila från de högsta klasserna för att landa lite och bygga upp sitt självförtroende.
”För mig är det viktigt att lyssna på mina hästar. Jag vill massor och mina hästar vill alltid med mig”, berättar Kristian i pressmeddelandet.

Att Languedoc får göra en ”halvhalt” från Grand Prix-nivån tror Kristian passar hästen perfekt, och han tror att Lina och Languedoc blir ett spännande team under nästa år.

Hästens ägare Anna Edling och Bo Eriksson, Passion for Dressage, ser även de fram emot samarbetet.
”Vi tycker att detta är ett ypperligt tillfälle att ge en duktig young rider-ryttare tillgång till en välmeriterad häst”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden