Hoppning
7 augusti 2021 20:05
Ridsportplus

Lisen Bratt Fredricson: ”Guldet var för alla – även fotbollskillarna”

OS i TokyoBåde personal och familj var på plats hemma hos familjen Bratt-Fredricson när finalen gick av stapeln. ”Det här var för alla – för stallets Allan, min Peder men också för alla som tittade i dag. Det var otroligt spännande även för de som inte brukar titta på ridsport”, säger Lisen Bratt Fredricson.

Lisen Bratt Fredricson: ”Guldet var för alla – även fotbollskillarna”
Det svenska laget både framstår som bra hästmänniskor och ger ridsporten en skjuts framåt, menar Lisen Bratt Fredricson. Foto: Kim C Lundin

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Redan från början tyckte Lisen Bratt Fredricson, gift med OS-guldmedaljören Peder Fredricson, att det fanns en chans för svenskarna.
  – De red så himla fint hela vägen men jag tänkte att Malin och Henrik fick jobba mycket mer än de andra och inte fick betalt för det. Sedan skulle de på bollen igen – jag tänkte ”f-n att det ska vara så här”. Sedan blev det så fantastisk sport – det var coolt, säger Lisen Bratt Fredricson.

  Stor hejarklack

  Hon har tittat på finalen med ”alla”.
  – Det var alla i stallet, alla här hemma, barnen, min mamma och hennes man. Men det var också en final för alla – för stallets Allan, för min Peder men också för alla som tittade i dag. Det var otroligt spännande även för de som inte brukar titta på ridsport.

  Som ”bevis” har Lisen Bratt Fredricson nåtts av mängder av sms.
  – Fotbollskillar som textat att det var så så spännande. Sportjournalister som aldrig hört av sig om ridsporten har textat och sagt att det är helt fantastiskt. Det är jättehärligt för ridsporten.

  Horsemanship i fokus

  Även andra runt om i världen har hört av sig.
  – Det är helt otroligt. Jag blev glad när en fotograf skickade bilder och skrev att det verkar vara sådant horsemanship hos svenskarna. Det visar på det svenskarna håller på med långsiktigt, vi kan hästar, ryttarna kan hela hästen. Om de skulle behöva skruva ihop hela hästen skulle de kunna det.

  Lisen Bratt Fredricson menar att alla tre ryttarna utmärker sig för horsemanship.
  – Och jag vet extra mycket om hur Peder ser på det hela och sätter hästen i första rummet. Det är viktigt för tiden vi lever i, hur man ser på djur och att sporten är fair med kunskap bakom. Det är också kul att två hästar var barfota.

  Hem och vänder

  För Lisen Bratt Fredricsons del blir det firande med lite vänner under kvällen.
  – Sedan ska vi förstås fira mycket när ryttarna kommer hem.

  Men när det blir är fortfarande lite oklart.
  – De skulle landa måndag eftermiddag, men jag vet inte om de måste flyga till Stockholm. Sedan ska Peder iväg igen på torsdag till GCT i London, stackarn. Jag tror att han är halvsugen. Men efter det ska vi ha semester i Stockholms skärgård en vecka.

  Vad sa Peder när han ringde, efter att ha tagit guldet?
  – Det är lite personligt. Men det var mycket kärlek.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden