Sportnytt
20 januari 2021 17:58
Ridsportplus

Lisen Bratt Fredricson: ”Hela Sverige vill komma igång igen”

Planering pågårJönköping Horse Show meddelade tidigare under onsdagen att höstens evenemang äger rum i oktober och att kvaltävlingarna drar igång inom en månad. Ett maxat program är att vänta. Men är det verkligen realistiskt att tro på ett fullödigt genomförande av JHS? Ridsport har frågat Lisen Bratt Fredricson.

Lisen Bratt Fredricson: ”Hela Sverige vill komma igång igen”
Lisen Bratt Fredricson är en av delägarna i det bolag som står bakom Jönköping Horse Show. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Tidigare under onsdagen meddelade Jönköping Horse Show att datumet för årets evenemang är satt till den 27-31 oktober och att kvaltävlingarna är tänkta att dra igång redan den 26 februari. Ett maxat program med både tävling och show är att vänta samtidigt som man satsar ytterligare på mässan och kringaktiviteter.

  Det är goda nyheter för alla ryttare, hästälskare och familjer som brukar flockas på Elmia under skolornas höstlov. Men frågan är om det är realistiskt att tro på ett genomförande med tanke på det rådande pandemiläget och myndigheternas siande om den närmaste framtiden. Ridsport har bett Lisen Bratt Fredricson att dela med sig av sina tankar.

  – Vi tror det är mycket realistiskt att vi kan genomföra Jönköping Horse Show på Elmia i år den 27-31 oktober fullt ut, säger hon.

  –  Det är mycket katastrofrubriker i tidningarna och läget är långt ifrån under kontroll nu. Men, och det är det viktigaste, nu har vaccineringen kommit igång på allvar.

  Anders Tegnell har ju pratat om att pandemin kan fortgå trots vaccineringen och han pratar även om en tredje våg, hur tänker du kring det?
  – Vaccinsamordnaren för Sverige, Richard Bergström, har sagt att hela Sverige ska vara vaccinerat till midsommar i år. Midsommarafton är 25 juni, det vill säga fyra  månader innan Jönköping Horse Show äger rum.

  – Hela Sverige, inklusive regeringen, vill inget annat än att vi ska återgå till ett så normalt samhälle som det över huvud taget är möjligt.

  – Hotell, resor, turism, stora sportevenemang utomhus som fotboll, ridsport, golf, med mera, plus konserter, restauranger – alla trycker på och behöver få igång sin verksamhet för sitt eget och landets bästa.

  – I alla länder i väst sker nu en jämförelse mellan länderna hur snabbt man kommer igång. Trycket är enormt och vi ser redan hur andra länder tittar på Storbritannien och Israel som kommit igång på ett fantastiskt sätt. Så vi ser farmför oss ett hyfsat normalt fungerande Sverige redan till sommaren,

  Hur resonerar ni kring kvalavgifterna när läget fortfarande är osäkert och det inte går att lova att finalerna faktiskt kommer att hållas?
  – I det fall det på grund av någon force majeure inte skulle vara möjligt att genomföra evenemanget, betalas anslutningsavgifterna tillbaka. På samma sätt som vi gjorde när vi fick ställa in 2020.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden