Avelsnyheter
20 oktober 2018 06:38

Liten nedgång i årets betäckningssiffror

StatistikÅrets avelssäsong är över och SWB berättar att det har varit en liten nedgång i antalet betäckningar. Här finns också preliminär statistik över antalet ston som hingstarna har haft.

Liten nedgång i årets betäckningssiffror
Suarez, men Mette Sejbjerg, är den gångartshingst som har fått flest ston enligt den preliminära statistiken. ArkivFoto: Fredrik Jonsvig

Totalt över hela säsongen ser SWB en nedgång i antalet betäckningar med ungefär 3 procent jämfört med säsongen 2017. Det berättar SWB på sin webbplats.

På dressyrsidan ligger några unga hingstar i topp med runt 100 ston vardera. Helgstrands 3-åriga hingst Suarez är den hingst som fallit allra flest dressyruppfödare i smaken. Flyingebaserade Total Hope är tvåa, tätt efter.

På hoppsidan finns det en klar favorit i 4-åriga Casanova Hästak. Han har betäckt allra flest med sina 224. Det är mer än dubbelt så många som tvåan Hip Hop.

Här finns hela årets statistik med antal ston och dräktighetsprocent för alla hingstar. Statistiken är preliminär fram till årsskiftet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-