Blogg
30 oktober 2016 09:00

Lördag i Verden

Så är jag då på väg hem i en bil som inte helt samarbetar med mig... Precis lagad med ny motor eftersom "toppen" gick åt skogen för ett tag sedan.

Den har gått som ett skott tills jag var 30 min från färjan, då började en massa lampor lysa och det hände inget när jag tryckte på pedalerna. Efter att jag kört av och haft motorn avstängd en stund startade den och går ok, så jag befinner mig just nu när detta skrivs på färjan Puttgarden-Rödby.

Idag har det varit visning av premiehingstarna med prisutdelning, samt offentliggörande av Årets Hingst inom Hannoveranerförbundet, vilket inte helt överraskande blev Gestuet Sprehes Desperados, dels med tanke på hans egna meriter, dels med tanke på hans son Destacados (ue Londonderry) vinst i Bundeschampionatet i början på september. Den svarte pompöse hingsten visades enbart upp vid hand, medan Destacado reds förtjänstfullt av Pascal Kandziora.

Även First Ampere (Ampère-Weltruhm), For Dance (For Romance-Rubiloh) och Devonport (Dancier-Ravallo) visade upp sig under ryttare, liksom bland andra Diacontinus och hans helsyster Diarada som visade upp sina förnämliga hopp-egenskaper.


Destacado e Desperados-Londonderry, Bundeschampion 2016, riden av Pascal Kandziora. Foto: Lena Nyström

Sen var det dags för auktion! Och det blev som jag önskade; Andreas Helgstrand köpte min favorit, premiehingsten e. Quantensprung-Stedinger, för 270′ Euro. I fjol köpte han Revolution, i år denne fantastiske hingst, de är helt olika men otroligt fina var och en på sitt sätt. Så vitt jag vet köptes ingenting till Sverige, däremot köpte Lone Boegh Henriksen, HP Horses, den uttrycksfulle Funtime-Londonderry-sonen för 120′ Euro, medan Blue Hors investerade i nr 10, även han premiehingst e. Dancier-Wolkentanz för 200′ Euro och Ib Kirk/Katrinelund betalade 32′ Euro för sonen till Enzo Ferrari med Lord Loxley på mödernesidan. Många nya hingstar till Dk alltså.


Premiehingst e Funtime-Londonderry, såld till HP Horses, Dk. Foto: Lena Nyström

Såväl Best of Gold-sonen som de båda andra premierade Quantensprung-hingstarna stannar kvar i Tyskland. Auktionens dyraste hingst blev nr 81, (Quantensprung-Fidertanz), vilken hamnar på Statsstuteriet Moritzburg, medan nr 14, en ytterst välgående, men stundtals något brötig De Niro-Londonderry-son hamnar på Celle, vilka ficka punga ut med 105′ Euro för honom.

Dyraste hopphingsten, nr 44 premiehingsten e. Diacontinus-Silvio, hamnade hos Stall Beerbaum för 65′ Euro.

Detta var allt från mig för denna gång, jag hoppas ni ser fram emot hingstpremieringarna i Vechta respektive Münster-Handorf om ca en månad lika mycket som jag gör! Tills dess, må gott!

/Lena

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden