Fälttävlan
17 september 2022 06:17

Lördag på VM i fälttävlan

MästerskapLördag är terrängdag på VM i fälttävlan i Italien. Ridsport direktrapporterar den spännande terrängen, och här finns länkarna du behöver för att hänga med under dagen.

Lördag på VM i fälttävlan
Flera utmanande kombinationer väntar ekipagen i lördagens VM-terräng. Foto: Annelie Frank

VM-terrängen går att följa på flera sätt efter att den startar 10.30, bland annat genom Ridsports direktrapportering här på sajten.

Sverige ligger som väntat bland de sista efter den inledande dressyren, med enbart individuellt tävlande Niklas Lindbäck som bästa svenska ekipage tillsammans med Focus Filiocus. Ekipaget ligger 27:a med 29 straff.

I det svenska laget ligger Aminda Ingulfson/Joystick bäst till individuellt med en 43:e plats i det nästan 90 ekipage stora startfältet.

Sverige ligger på 13:e plats i lagtävlingen där Storbritannien har tagit ledningen före Tyskland. Däremot är det tyskt i topp individuellt genom Michael Jung och FischerChipmunk FRH.
– Terrängen kommer att kräva att man håller sin koncentration och sitt fokus hela tiden, säger Michael Jung som redan har ett individuellt guld och ett lagguld från VM sedan tidigare.

Svenska ryttarnas starttider

11.02 Malin Josefsson
11.30 Niklas Lindbäck
12.26 Sofia Sjöborg
14.18 Aminda Ingulfson
15.50 Frida Andersén

Startlista, terrängen
SVT Play sänder terrängen.
FEI:s youtube och ClipMyHorse sänder hela VM.
Liveresultat, individuellt
Liveresultat, lagtävlingen

VM i fälttävlan avgörs med banhoppning i morgon, söndag.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden