Sportnytt
8 maj 2022 06:20

Louise Etzner Jakobsson blev Årets förebild

PristagareDet var en mäkta stolt och värdig vinnare som fick ta emot priset som Årets förebild på Svenska Parasportgalan. "Det här är det största man kan få", sa pristagaren och OS-medaljören Louise Etzner Jakobsson.

Louise Etzner Jakobsson blev Årets förebild
Pararyttaren Louise Etzner Jakobsson är en glädjespridare – här på SM 2020. Foto: Roland Thunholm

Svenska Parasportgalan arrangerades under fredagskvällen på Åby Travbana i Göteborg. Louise Etzner Jakobsson, som tog silver på Paralympics i Tokyo, var nominerad till Årets kvinnliga idrottare och Årets förebild – och fick ta emot priset som Årets förebild.

– Det här är det största man kan få, sa Louise Etzner Jakobsson när hon fick ta emot priset.
– Om man är en förebild så betyder det att man gjort något som andra ser upp till och vill efterlikna. Det är ju det största, tycker jag.

Unik kämpaglöd

Louise Etzner Jakobsson fick priset med motiveringen:
Louise Etzner Jakobsson har ridit hem mängder av mästerskapsmedaljer men inför Paralympics i Tokyo var uppladdningen allt annat än optimal. Strax innan avfärd togs gipset på hennes brutna ben bort och i tävlingarna var det mästerskapsdebut för hästen Goldstrike B.J. Då visade Louise Etzner Jakobsson världen att har man bara rätt pannben och team bakom sig är medalj möjligt. Genom envishet och metodiskt arbete red hon mot oddsen hem ett mirakulöst paralympiskt silver.

Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet, hyllade vinnaren.
– Louise är en fantastisk förebild med en kämpaglöd som få andra. Om och om igen tar hon sig upp på pallen i mästerskap och visar alla andra att allt är möjligt. Vi är stolta över att ha Louise inom ridsporten. Hon är värd alla priser hon kan få.

Agneta Aronsson, som sedan många år leder truppen i paradressyr, var nominerad till Årets ledare. Där vann dock Michael Lindgren, cykel. Årets kvinnliga idrottare gick också till cykelsporten genom Anna Beck.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden