Dressyr
13 april 2021 08:17

Louise Etzner prisad på gala

GalaNär Parasportgalan firade fem år på måndagskvällen valde man att göra årets gala till en jubileumssändning. Ryttaren Louise Etzner Jakobsson kammade hem priset som Jubileets nykomling, för sina prestationer med Zernard på Paralympics i Rio 2016 och åren därefter. Här kan du se hela galan.

Louise Etzner prisad på gala
Louise Etzner Jakobsson och Zernard på Paralympics 2016, där det blev två brons. Foto: Roland Thunholm

Under coronapandemin har det varit svårt att hitta nya prestationer att uppmärksamma – därför blev årets Parasportgala en jubileumssändning för att fira att galan fyller fem år, där de fem årens största prestationer prisades. Paradressyrryttaren Louise Etzner Jakobsson var nominerad i kategorin Jubileets nykomling, tillsammans med Aaron Lindström, alpint och Olof Rydberg, friidrott och goalball.

Ridsportförbundet skriver att Louise Etzner Jakobsson tog emot utmärkelsen via länk.

Parasportgalans motivering om Louise Etzner Jakobsson:
Att hitta nya mål i livet och på tävlingsbanan är en självklarhet för Louise. Med sina två brons från Paralympics i Rio stod Louise Etzner Jacobsson ensam för 20 procent av truppens totala medaljskörd. Hon har åren efter sitt genombrott fortsatt sin framgångssaga med bland annat två EM-silver och är ett av Sveriges största medaljhopp inför Paralympics i Tokyo.

Läs mer om Parasportgalan

Se galan på YouTube

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden