Avelsnyheter
17 augusti 2021 04:46
Ridsportplus

Louise Nyberg fick halv miljon kronor för sitt föl

LiveauktionHon visste att fölet var fint, uppfödaren Louise Nyberg. Så nog skulle det bli en bra peng – kanske upp emot 250 000 kronor? Men en köpare från Polen ropade in fölet för en betydligt större summa.

Louise Nyberg fick halv miljon kronor för sitt föl
Tikktakk LN, mamma Nice Jump och uppfödaren Louise Nyberg. Foto: Ann Christin Rhim

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

– Det känns jättekul, det var första gången jag sålde på en liveauktion. Jag trodde att jag skulle få 150 000 till 250 000 kronor. Det var kul att pappa Lars Nyberg var nere och hälsade på, så att han fick vara med, säger uppfödaren Louise Nyberg, som fick ett slutbud på 500 000 kronor vid auktionen i Belgien.

Det enda hon fått veta är att köparen av Tikktakk LN (hingst f -21, e Tangelo van de Zuuthoeve-Balou du Rouet) kommer från Polen och tävlar 1,60-hoppning.
– Vi lär väl få veta när de kommer för att hämta fölet, säger Louise Nyberg.

Hon är baserad i Holland sedan tolv år. I början var tanken att tävla hoppning.
– Jag höll först på med sporthästar men jag kände att jag brann för avel. Det började med ett föl, sedan blev det fem och 15. Vi väntar 14 föl 2022. Jag är en riktig nörd, om jag kollar på GCT är det bara vem hästen är efter och vad jag bäst ska avla på som jag funderar på.
I våras köpte Louise Nyberg loss gården där hon hållit till.
– Den är på 5,5 hektar och det är ganska stort för att vara här, de flesta gårdar har kanske två hektar.

Får två helsyskon

Förutom att syssla med avel tar Louise Nybergs företag, LN Horses, emot ston.
– Jag har mestadels avelsston åt mig själv och åt kunder, och förbereder även föl för kunder.

Mamman till Tikktakk, Nice Jump  (f -13, e Balou du Rouet-For Pleasure), köptes av Louise Nyberg förra året.
– Nästa år får Nice Jump två helsyskon, jag är väldigt glad över det. Hon är ett snällt och lugnt sto och jag hade tur som kände uppfödaren, det var inte helt lätt att få köpa henne.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden