Avelsnyheter
11 april 2020 16:28

Lövstas digitala hingstvisning är igång: ”En spännande utmaning”

DigitaliseringSedan långfredagens kväll går det att se Lövsta Stuteris digitala hingstvisning - ett koncept som kom till i coronapandemins spår. "Vi har enbart fått positiv feedback. Och det har varit extra kul för oss att se det internationella intresset som finns," säger Linnea Källgren, Lövsta Stuteri.

Lövstas digitala hingstvisning är igång: ”En spännande utmaning”
Lövstas avelsrådgivare Jens Fredricson och Uncanto di Villagana 1290 vid den digitala hingstvisningen. Foto: Frida Näslund

Lövsta Stuteri brukar hålla två fysiska hingstvisningar varje vår – en vid basen Stjärnborgs Gård utanför Upplands Väsby och en hos Helsingborgs Fältrittklubb.

Vi ser att även folk från utlandet har velat boka i samband med visningen och det har inte varit möjligt tidigare. Linnea Källgren, Lövsta Stuteri.

Med anledning av myndigheternas restriktioner för att stoppa coronapandemin fick Lövsta dock ändra sina planer och landade i att göra en digital hingstvisning.

– Det var något helt nytt för oss, en spännande utmaning, säger Linnea Källgren, ansvarig för Lövstas kommunikation samt miljö- och hållbarhetsarbete.

Den digitala hingstvisningen är inspelad och började att sändas digitalt på långfredagens kväll.

Över 1 000 besökare

– Över 1 000 unika besökare var inne och tittade på fredagskvällen, och trycket har fortsatt vara stort under lördagen. Vi har enbart fått positiv feedback, säger Linnea Källgren.

På de fysiska hingstvisningarna tidigare år har Lövsta nått ungefär 1 700 personer.

– Förhoppningsvis täcker vi in det i år, säger Linnea Källgren.

Tittarna får se flera av Lövstas hingstar när de visas hemma på Stjärnborg, men även klipp från tävlingar. Dessutom kommenterar Lövstas stuterichef Tinne Vilhelmson Silfvén och avelsrådgivare Jens Fredricson hingstarna.
– Det har varit uppskattat med deras kommentarer, säger Linne Källgren.

Från utlandet

I samband med de tidigare fysiska visningarna har det gått att boka hingstar till ett rabatterat pris, och detta gäller även hela tiden den digitala visningen pågår.
– Vi ser att även folk från utlandet har velat boka i samband med visningen och det har inte varit möjligt tidigare. Det har varit extra kul för oss att se det internationella intresset som finns för våra hingstar, säger Linnea Källgren.

Vad var största utmaningen med att göra en digital hingstvisning?
– Att behålla kvalitén och få det personligt. Vi kommer att vilja ha fysiska hingstvisningar i framtiden, men det här var enda alternativet i den rådande situationen.

Hingstvisningen går att se fram till midnatt måndag, annandag påsk.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden