Hoppning
4 december 2017 11:15

Lucas Arvidsson vann hela Baltic Cup

Svensk totalsegerDet blev svensk totalseger bland childrenryttarna i Baltic Cup. Lucas Arvidsson knep både klassvinst och vann hela cupen när femte och sista omgången reds i danska Vilhelmsborg under helgen.

Lucas Arvidsson tog hem totalsegern bland childrenryttarna i Baltic Cup. Privat foto

Mitt i Friends-yran åkte flera av landets främsta unga hoppryttare till Vilhelmsborg, Danmark, för att rida femte och sista omgången av årets Baltic Cup. De svenska ryttarna hade många framskjutna placeringar under meetinget och plockade hem totalt tio klassegrar på olika nivåer.

I kategori III vann Linnea ÅbergAre You Nearly There Yet och Linn ArvidssonSting’s Yaris varsin klass. I kategori II vann Tilde NyströmJaribas Magic Twister en klass. I kategori I vann Josefine Samuelsson och Crafty Colours en klass medan Erik Nordström och FLB Hamlet vann en annan. Erik hade också fina framgångar i juniorklasserna med två segrar på Imola. Bland childrenryttarna vann Lisa Heimburg och Qrumbuktu två klasser och Lucas Arvidsson tog hem en seger på Aquador.

Snubblande nära seger i GP-finalen av kategori I var Pontus Wettersten på Poetic’s Floura – Pontus var en av ryttarna som tävlade både hästar och ponnyer och han tog även bra i juniorklasserna med Ice of Diamonds SN.

Pontus Wettersten kom 2:a i finalens stora runda Msv A 1.30 på sin D ponny Poetic's Floura och endast 1 hundradel efter vinnaren. Bara 3 ekipage var dubbelt felfria genom MsvA GP banan.  Pontus var även placerad 5:a i juniorernas stora runda i 1.35 med sin häst Ice of Diamonds SN.  Foto Pontus Wettersten och Poetic's Floura
Pontus Wettersten och Poetic’s Floura hade fina framgångar i Vilhelmsborg. Foto: Anne Peterson

När alla fem deltävlingar ridits stod det klart att totalsegern bland childrenryttarna gick till Lucas Arvidsson.
– Det var jättekul att vinna, det är första gången jag vinner en sadel, berättar Lucas för Ridsport, samtidigt som han konstaterar att den här totalsegern känns lika kul som när han vann NM i somras.

Den regerande nordiska mästaren gör nu sina sista tävlingar innan childrenkarriären är över, och kan titta tillbaka på ett mycket framgångsrikt år. Förutom totalsegern i Baltic Cup och NM-guldet har Lucas bland annat tagit en Grand Prix-seger i Norge och ett SM-silver.
– Det har varit ett roligt år, som att få vara med och rida på Nations Cup, säger Lucas.

Innan han tar klivet upp som junior hinner Lucas med ytterligare en tävling – han ska tävla i Åstorp till helgen. Därefter är det slut med starterna i childrenklasser.
– Jag ska fortsätta som junior med samma hästar, och målet är att rida 1,35 – kanske att starta 1,40, berättar Lucas.
Båda hans hästar har tävlat på dessa höjder förut. Aquador (SWB f 2004 e Argentinus-Donnerschlag uppf/äg Barbro och Ingrid Olsson) reds tidigare av Lucas pappa Niklas Arvidsson, och Ginde van’t Gestelhof (BWP sto f-06 e Heartbreaker-Ramiro, uppf Louis Van Gestel) har ridits på högre höjder av andra ryttare utomlands.

Resultatlistor från Vilhelmsborg hittar du här

Baltic Cup har under 2017 ridits i Helsingborg, danska Fredensborg, norska Kristiansand, Flyinge och danska Vilhelmsborg. Läs Ridsports rapporter från de tidigare deltävlingarna här.

Helsingborg 19-22 januari
Fredensborg 4-7 maj