Världen
28 januari 10:14
Ridsportplus

Ludger Beerbaum utreds av polis

BarreringsskandalenLudger Beerbaum och den påstådda barreringen ska nu utredas av polis, vilket den tyske stjärnryttaren har kommenterat i ett uttalande.

Ludger Beerbaum utreds av polis
Det blåser snålt kring den fyrfaldige OS-guldmedaljören Ludger Beerbaum. Foto: Annelie Frank

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Under torsdagen blev det känt att åklagarmyndigheten i tyska Münster nu har startat en utredning gällande Ludger Beerbaum och den påstådda barreringen. Detta efter en brottsanmälan gjord av djurrättsorganisationen PETA med anledning av tv-kanalen RTL:s avslöjande. Ludger Beerbaum har nu gått ut med ett uttalande, där han menar att det inte handlar om en åklagarledd förundersökning, utan om ett ”helt normalt förfarande” vid en brottsanmälan. Det rapporterar den tyska sajten St-Georg.

Liksom tidigare står Ludger Beerbaum fast vid att det som smygfilmats på hans anläggning handlar om den i Tyskland tillåtna träningsmetoden ”touchering”, och inte barrering som är förbjudet. Samma dag som barreringsavslöjandet offentliggjordes gick dock FEI ut och fördömde det som syntes på RTL:s filmer. Även tyska ridsportförbundet har i sin första bedömning meddelat att det som fångats på film inte helt överensstämmer med det regelverk som gäller för touchering.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden