Fälttävlan
2 september 2019 13:43

Ludwig och Louise avancerar på världsrankningen

FEI:s världsrankingFramgångarna vid EM ger avtryck på världsrankningen. Både Ludwig Svennersål och Louise Romeike klättrar på FEI:s senaste lista, där även medaljörerna kliver fram rejält på rankingen.

Ludwig och Louise avancerar på världsrankningen
Ludwig Svennerstål och Louise Romeike klättrar rejält på världsrankingen efter EM. Foto: www.eventingphoto.com

När FEI släpper sin senaste världsrankning i fälttävlan har Europamästerskapet i Luhmühlen satt avtryck på rangeringen. Listan baseras på resultat från 1 september 2018 till 31 augusti 2019, och även om mästerskapet i Luhmühlen var klart först den 1 september räknas det med i statistiken så startdatumet för tävlingen var i augusti.

Ludwig Svennerstål kom åtta på EM och klättrar 24 placeringar på världsrankningen, med det är han bästa svensk med en 35:e plats. Louise Romeike klättrar inte mindre än 54 placeringar efter sin tolfteplats på EM och går in på en 114:e plats.

Övriga svenskar på topp-200 är Malin Petersén som faller från plats 101 till 105, Malin Josefsson som faller en placering till nummer 148 och Sofia Sjöborg som faller två platser till nummer 197.

Trion i toppen är densamma som föregående månad: Nya Zeeländaren Tim Price i topp följd av britterna Oliver Townend och Piggy French. Tyska Ingrid Klimke avancerar från elfte till fjärde plats efter sitt EM-guld, och även hennes landsman Michael Jung kliver in på topp-10 efter sitt EM-silver – från plats 17 till nummer åtta. Bronsmedaljören Cathal Daniels, Irland, avancerar från plats 30 till tolv på listan.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden