Avelsnyheter
3 maj 2014 07:25

Majvisning på Hästak

Första maj var det traditionsenligt hingstvisning hos Hästak i ńlmeboda. Hingst- och seminstationen hade danskt gästspel från Stald Cajus. I vackert väder visades hingstar, tävlande avkommor och föl till stor glädje för hästentusiaster på plats.

Majvisning på Hästak
Balou är en självklar stjärna och mycket maskulin. Kim Lundin

Från Stald Cajus kom både unga danska stjärnskott i form av Balou och Quin I samt årets hingst i Danmark 2013 Heartbeat. Just Quin I( f – 10 eVerdi-Corrado I) är i år stationerad hos Hästak medan Balou (f -09 e Balou du Rouet -Landcapitol) och Heartbeat finns på transportsperma. Hästak är en av de stationer som samarbetar om slingan för semintransport under fredagar i södra Sverige.

En stilstudie med Balou i fin form.

Hästak har flera egna hingstar i programmet och några av dem är producerade på gården i flera generationer. En sådan är Dirco Hästak 1005(SWB f 96 e Irco Mena-Caracas), en av få aktiva företrädare för de fortfarande slagkraftiga Irco-linjerna. Lill-Cotte Hästak och Qupol Hästak är också egen uppfödning och finns tillgängliga i SWB via ett-sto-licens.

Det blev hoppning under ryttare för de flesta hingstarna med hjälp av beridare från Stald Cajus och Hästak. 


En ljuvlig liten fölunge efter Carmargue, konferencier Anders Kjellson i bakgrunden

Fotograf på plats i Älmeboda var Magdalena Gajewska som tagit bilderna i bildspelet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden