Sverige
26 oktober 13:55

Malin Baryard Johnsson ger sig in i försäkringsbranschen

FörsäkringsutmanareEtt nytt försäkringskoncept med fokus på häst- och gårdsförsäkringar lanseras inom kort. Bakom idén står en rad namnkunniga personer från hästvärlden. Malin Baryard Johnsson är en av investerarna.

Malin Baryard Johnsson ger sig in i försäkringsbranschen
I fjol gick Malin Baryard Johnsson in som delägare i nystartade Brunmåla Smådjursklinik – nu tar hon steget in i försäkringsbranschen. Foto: Roland Thunholm

”Dunstan AB blir en självständig försäkringsförmedlare” står det att läsa i beskrivningen av det nybildade bolaget som står bakom det nya försäkringskonceptet. Kontakter med försäkringsgivare etablerades i våras och innan jul lanseras de första produkterna.

En av grundarna är Anders Mellberg, som tidigare varit ordförande i Svenska Ridsportförbundet och vd för Agria
– Idag råder det nästintill ett monopol inom försäkringserbjudandet för häst och gård i Sverige. Det vill vi utmana med en ny och mer modern försäkringslösning, säger Anders Mellberg i ett pressmeddelande.

Idén bakom konceptet är att erbjuda ”rätt premie för rätt risk”. Konceptet bygger på att ökad kunskap bland kunderna förebygger skador, vilket i sin tur gör att dessa kan få en lägre premie.
– Vår personliga kunskap om livet på gården med häst gör att vi kan skapa lösningar för våra kunder som ger en större säkerhet och trygghet. Det i sin tur förebygger skador och olyckor, berättar medgrundaren Stefan Fur i ett pressmeddelande.

Dustan_owners_mid
Per Åberg, Anders Mellberg och Stefan Fur sticker ut hakan som försäkringsförmedlare. Foto: Fredrik Blomqvist

För många hästmänniskor är Stefan Fur välkänd som speaker vid stora tävlingar som Gothenburg Horse Show, Falsterbo Horse Show och till helgen hörs han under Jönköping Horse Show. Men han har också ett gediget förflutet inom både Agria och Länsförsäkringar. Det har även den tredje grundaren Per Åberg.

– Vi har lång erfarenhet både från försäkringsbranschen, och som gårdsägare, ryttare och uppfödare, fortsätter Anders Mellberg.

Vid sidan av grundarna har även ett antal investerare med bakgrund i hästbranschen köpt aktieposter i bolaget bakom affärsidén. Bland dessa återfinns bland andra Malin Baryard Johnsson, veterinär Florian Lackner och Jan Wikskär. Den senare har bland annat varit ledamot av Svenska Ridsportförbundets styrelse och vd för Equipe.

– Det viktigaste varje dag i mitt liv är att hästarna är friska och mår bra. Deras hälsa är hela tiden min topprioritet och jag gillar verkligen Dunstans tänk om att utbilda och premiera hästägare och kunder så att de kan göra allt för att hålla sina hästar friska och glada, säger Malin Baryard Johnsson.

Dunstan har sitt huvudkontor i Jönköping.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden