Hoppning
28 oktober 2023 20:14

Malin Baryard Johnsson tvåa i GCT-finalen: ”Absolut storform”

InternationelltDet blev en andraplats i finalen och en sjunde plats totalt i årets Global Champions Tour-serie för Malin Baryard Johnsson när finalen hoppades i Saudiarabien på lördagens kväll. Henrik von Eckermann slutade trea totalt.

Malin Baryard Johnsson tvåa i GCT-finalen: ”Absolut storform”
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana under Global Champions Tour i Stockholm tidigare i år. Foto: Roland Thunholm

Det var 36 ekipage till start i den femstjärniga Grand Prix-hoppningen som också var final i årets Global Champions Tour i Riyadh, Saudiarabien på lördagens kväll.

Åtta ekipage tog sig till omhoppning men det skulle dröja innan dubbelnollorna kom. Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana (BWP sto f 2008 e Kashmir van Schuttershof-Animo’s Hallo, uppf W Vanderlinden-van Turtelboc, äg Stuteri Arch) tillhörde nollorna och var dessutom riktigt snabba.
– Hon har varit i absolut storform, makalös. Då känns det oerhört enkelt. Som hon har hoppat de här dagarna. Hon är som en tiger. Hon kan liksom inte göra fel, och då kan jag knappt heller göra fel, det är bara att haka på henne, säger en nöjd Malin Baryard Johnsson till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Tyske Christian Kukuk och Checker 47 var sist ut. Ekipaget var felfritt och kapade det svenska ledarekipagets tid med några hundradelar. Malin Baryard Johnsson blev tvåa, en placering som var värd drygt 1,1 miljoner kronor i prispengar. Placeringen lyfte henne också till en sjundeplats totalt i årets serie. Kukuks seger gav drygt två miljoner kronor i prispengar.

Pallen
GCT-seriens vinnare Harrie Smolders i mitten med tvåan Maikel van der Vleuten till vänster och trean Henrik von Eckermann till höger. Foto: Longines Global Champions Tour

Henrik von Eckermann och King Edward var snabbast av dem med 4 fel i grundomgången och slutade nia. Det gjorde att han slutar på den tredjeplats totalt som han hade innan finalhoppningarna. Peder Fredricson/Catch Me Not S, hade också 4 fel i grundomgången och slutade elva.

Nederländernas Harrie Smolders hade greppet om totalsegern innan finalen, och lyckades hålla undan trots 8 fel i grundomgången.

Den individuella delen av Global Champions Tour är nu avslutad för Malin Baryard Johnsson medan Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har kvalificerat sig till Super-GP vid säsongsavslutningen i Prag, Tjeckien, den 18-19 november.

Evelina Tovek/Moeboetoe v/d Roshoeve, Malin Baryard Johnsson/Diamantino 16 och Peder Fredricson/H&M Bahia tog varsin placering i en tidshoppning över 1,50-hinder tidigare på lördagen.

Resultat, GP-hoppningen
Start- och resultatlistor
Slutställning, GCT

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden