Hoppning
11 september 2021 18:40

Malin Baryard Johnsson vinnare i GCT:s Grand Prix

InternationelltMalin Baryard Johnsson och H&M Indiana är i fortsatt toppform. På lördagen vann guldekipaget från Tokyo den penningstinna Grand Prix-klassen på det femstjärniga GCT-meetinget i Rom.

Malin Baryard Johnsson vinnare i GCT:s Grand Prix
Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana på väg mot seger i Rom. Foto: Longines Global Champions Tour

Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana (BWP sto f 2008 e Kashmir Van Schuttershof–Animos Hallo, uppf W.Vanderlinden, äg Stuteri Arch) höll sig framme på GCT-meetinget i Rom redan i fredagens 1.55-klass.

På lördagen blev det ytterligare en framgång på det femstjärniga meetinget för ekipaget som ingick i det svenska guldlaget på OS i Tokyo. Denna gång var det i Grand Prix-hoppningen över 1.60-hinder som ekipaget vann.

– Jag är så stolt. Jag är så glad över att sitta på kanske världens bästa häst. Vilken dag det har varit, säger Malin Baryard i ett pressmeddelande från arrangörerna.

– Hon gav sitt hjärta för mig igen den här veckan och jag fick till en perfekt omhoppning.

Klassen hade drygt 30 ekipage till start och tolv av dem var felfria i första rundan. I omhoppningen var sju av dem felfria igen och H&M Indiana var mer än en sekund snabbare än tvåan, Mandato van de Neerheide som reds av Tysklands Christian Ahlmann. 

Även Henrik von Eckermann och hans guldhäst från OS, King Edward, var dubbelnollor och slutade femma. EM-reserven Evelina Tovek och Winnetou de la Hamente Z tog hand om sjätteplatsen.

Segern var värd ungefär en miljon kronor.

Tidigare på lördagen vann även Malin Baryard Johnssons lag Shanghai Swans deltävlingen i lagtävlingen GCL.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden