Distansritt
9 september 2015 09:13

”Målsättningen är medalj”

Det säger Annelie Ohlén, landslagledare för den svenska truppen i distans, inför starten i EM i Samorin i Slovakien. På lördag ger sig fem svenska ryttare ut på den 16 mil långa banan.

– Det känns riktigt bra och gör alla sitt har vi chans på medalj. Vår styrka är att vi har en jämn och hög nivå, säger Annelie Ohlén i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet. 
69 ekipage kommer till start, från 21 länder. 13 av dem ställer upp med lag. Varje nation får ställa upp med fem ekipage, där de tre bästa resultaten räknas i lagtävlingen.
För Sverige rider Annelie Eriksson/Shajfaklaan, Sara Henriksson/Elopolda, Camilla Kvarnström/Sokrates, Caroline Franzen/Ganzir och Charlotte Tillman/Varenne.

Den 16 mil långa banan går först runt Bratislava, där slingorna är långa, backiga och utslagsgivande. De sista slingorna är flackare och går längs flodområdet kring Samorin.
– Det kommer att gå snabbt i EM, runt 20 km i timmen i täten, tror Annelie Ohlén, som ser Frankrike som storfavoriter men varnar också för Spanien och Belgien.

Svenska mästaren Annelie Eriksson är ankare i laget, tillsammans med 21-åriga Sara Henriksson.
– Jag är inte nervös alls, just nu känns det bara som en vanlig tävling. Målet är att göra min bästa tävling hittills, säger Sara som gör sitt första EM som senior. 

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden