Sverige
22 december 2023 14:03

Man åtalas efter skenande hästar på Djurgården

ÅtalFramkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada är de åtalspunkter som nu väcks mot hästägaren till de hästar som i juni skenade på Djurgården, där flera skadades, varav en med livshotande skador.

Man åtalas efter skenande hästar på Djurgården
Hästar kom lösa på Djurgården. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det var i juni som fem hästar slet sig och skenade på Djurgården. Till följd skadades flera personer, varav en man i 70-årsåldern fick livshotande skador med bland annat frakturer i ansiktet, svåra hjärnskador och söndertrasad mjälte.

Hästägaren, en man i 55-årsåldern, åtalas nu för framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada efter händelsen, då han bedöms haft bristfällig uppsikt över hästarna.
– Han har inte gjort vad som skäligen kunnat krävas för att förebygga de här brotten, säger åklagare Anna Meyrowitsch till TV4.

Åklagaren kommer även föra talan om företagsbot mot hästägarens företag, en bot som uppgår till 400 000 kronor.
– Han har inte säkrat så att de här hästarna inte kunde skena iväg. Det ledde till att flera blev skadade, säger åklagare Anna Meyrowitsch .

Totalt ingår sex målsägande i åtalet gällande framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada, grovt brott, avser fyra målsägande. Av målsägandena är tre stycken barn under fem år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden