Världen
8 september 2020 12:32

Man gripen i Frankrike – misstänks för stympning

DjurplågeriTV4 har träffat stallägare i Frankrike, som berättar om hur de försöker skydda sina hästar mot de grova övergrepp som begåtts den senaste månaden. Enligt franska medier ska en misstänkt man ha gripits på måndagen.

Man gripen i Frankrike – misstänks för stympning
Polisen rider runt på gårdarna i Frankrike för att tipsa hästägarna om hur de kan skydda sina djur. Foto: Skärmdump från TV4 Play.

Mannen, som är i 50-årsåldern, ska ha gripits på måndagen i östra Frankrike och misstänks nu för stympning av två ponnyer i augusti. Polisen misstänker att fallen kan ha satanisk bakgrund, då det rör sig om fall med ponnyer som tappats på blod, avskurna öron, könsdelar och mular, och utstuckna ögon.

I TV4-klippet berättar polisen att de rider runt bland gårdarna på landsbygden och pratar med stallägare om hur de ska försöka skydda sina hästar mot övergreppen. Brotten har begåtts över hela Frankrike.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden