Hästliv
11 juli 2016 05:00

Glad selfie månadens bild

Susanna Salonens glada selfie på sig själv och sin tornerspelshäst, Jabba, blev månadens bild i juli. Bilden togs i hemmastaden Visby på Gotland.

Glad selfie månadens bild

-Jabba är en snäll och nyfiken häst. Och väldigt matglad! Säger Susanna Salonen. 

Susanna Salonen har ägt araben Jabba i fem år. De började träna tornerspel för tre år sedan. Susanna Salonen – eller Salo af Telgehus som är Susannas riddarnamn – har hållt på med tornerspel i snart tolv år. 
– Det är roligt att få spela en roll tillsammans med sin häst, när riddarutrustningen kommer på blir man en annan person.

Ekipaget är med i gruppen Bockens kämpar. Gruppen kommer från Sörmland och anordnar tornerspelsuppvisningar runt om i Sverige. Snart väntar ett klubbmästerskap. Jabba ska dock inte vara med i år. Ekipaget har hunnit med en uppvisning i sommar och det var i Husby långhundra. Där visade de upp sin skicklighet genom att fånga ringar, klyva frukt och den klassiska Dusten – även kallad man mot man. 

– Jabba är duktig för att bara ha hållit på med tornerspel i 3 år. Hans favoritgren är nog när man ska fånga ringar med ett spjut, för han vill alltid tugga på saker och då brukar han få bita på ringarna, säger Susanna Salonen.

Vill du vara med och tävla om en kvartalsprenumeration på Ridsport? Ladda upp din bästa hästbild här. 

 Jabba och Susanna Salonen in action. Bilden är från Bockens kämpars klubbmästerskap 2014. Foto: Lule Petterson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden