Fälttävlan
23 november 2017 11:14

Många nyheter i fälttävlan

Nya kategorierFlera av förslagen när det gäller förändringar av klassindelning och regler i internationell fälttävlan har klubbats igenom. Från och med 2018 kommer det bland annat att finnas femstjärnig fälttävlan.

Många nyheter i fälttävlan
Sara Algotsson Ostholt och Reality i Rio - det sista olympiska spelet som gick som fyrstjärnigt. Foto: Roland Thunholm

Precis som Ridsport tidigare har berättat är flera förändringar på gång inom internationell fälttävlan – och nu har flera förslag klubbats igenom.

Det handlar bland annat om en ny klass med maxhöjden 1,05 för terrängen. Denna ska kallas Introduktions class och är inte kvalificerande.

Formatet för OS och VM heter i fortsättningen CCI5* L, där L står för lång. Det som tidigare var CCI4* blir CCI5* Major – det handlar om bland annat om klassikerna Badminton, Burghley, Luhmühlen och Kentucky. Detta påverkar också namnen på klasserna på lägre nivåer som alla korrigeras. De klasser med Long i sitt namn avslutas med banhoppning, medan Short-klasser avslutas med terräng.

De här förändringarna har gjorts för att anpassa sporten till det ökande intresset.

– Fokus måste alltid vara säkerheten och arbetet med att ta fram regler som premierar de duktigaste ryttarna utan att det samtidigt ökar riskerna pågår ständigt, säger Lars Christensson, ledamot i den internationella fälttävlanskommittén vid FEI till Svenska Ridsportförbundet.

Läs mer om nyheterna för fälttävlan hos Svenska Ridsportförbundet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden