Nyheter
30 mars 2018 17:30

Många vill hjälpa Jokkmokks Ridklubb efter förskingringen

Uppslutningen för att samla in pengar till Jokkmokks Ridklubb efter att klubbens kassa har förskingrats är stor. Ett hölass, tårtauktioner och våffeldagar är bara några insatser som frivilliga har gjort för att hjälpa till.

Många vill hjälpa Jokkmokks Ridklubb efter förskingringen
Jokkmokks Ridklubbs konton är tömda och nu kommer det hjälp från många håll. Foto: Istock

Ridsport har tidigare berättat att flera föreningar i Jokkmokk har råkat ut för förskingringen då en person som var anställd på en paraplyorganisation har tagit pengar från klubbarnas konton. Ridklubben fick sina konton länsade och förlorade totalt 270 000 kronor, vilket satte klubben i en besvärlig situation. Men lusten att hjälpa till har varit stor bland medlemmar och andra. Bland annat har en swishinsamling gett 80 000 kronor och tidigare i veckan skänkte Jonas Westerlund från Vidsel 2 ton hö till klubben.
– Det är helt överväldigande att folk är så hjälpsamma och ger så mycket. Det har varit en hektisk tid men ändå fin med allt gensvar från olika håll. Det känns hoppfullt, säger Kaisa Svonni, ridklubbens kassör till Kuriren.

Via facebook har auktioner på bakverk, vantar, tjänster och annat till förmån för klubben hållits och Östen Nägga tvekade inte att ge bort sin spelvinst på cirka 4 000 kronor. Skulder till klubben har också efterskänkts. Sparbanken Nord har också skänkt 10 000 kronor vardera till de tolv föreningarna som drabbats av miljonförskingringen.

En person har anhållits, misstänkt för förskingringen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden