Hoppning
10 april 2022 17:32

Martin Fuchs vann världscupen – Jens Fredricson tog hem tredjeplatsen

VärldscupfinalenJens Fredricson var en av de som gick in med slagläge i söndagens världscupfinal i tyska Leipzig och det blev många omkastningar i resultatlistan. Det blev en rysare som slutade med Martin Fuchs i topp och Jens Fredricson på en imponerande tredjeplats med Markan Cosmopolit. Andraplatsen gick holländaren Harrie Smolders.

Martin Fuchs vann världscupen – Jens Fredricson tog hem tredjeplatsen
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit visade iskyla och tog sig upp på pallen. Foto: Roland Thunholm

Världscupfinalen gick över två mastiga 1,60-rundor där ryttarna hade med sig resultaten från den två tidigare finalomgångarna. Efter en rad omkastningar där många ryttare inte alls höll ihop det medan andra verkligen visade iskyla, slutade schweizaren Martin Fuchs som världscupsegrare 2022 tillsammans med Chaplin som gick söndagens finalrundor.

Tvåa blev holländaren Harrie Smolders med Monaco medan bronsplatsen mycket välförtjänt gick till Sverige och Jens Fredricson. Som han har lotsat och litat på Markan Cosmopolit fram hit.
– Jag är supernöjd med hästen och även min egen insats idag, säger Jens Fredricson till SVT efter ritten.
– Det är första gången jag är på pallen individuellt i något mästerskap, så det här är väldigt stort för mig. Det är kul att ha en sådan fantastisk häst.

Option 2 1mb Podium
Martin Fuchs red Chaplin i den inledande tidshoppningen och i söndagens final. Däremellan red han The Sinner. Foto: FEI/Richard Juilliart

Resultatlista världscupfinalen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden