Hoppning
21 december 2019 19:52

Mästaren Fuchs tog för sig på Olympia

MästarsegerDet blev schweizaren Martin Fuchs, regerande Europamästare, som tog hem segern i den åttonde omgången av världscupen på Olympia i London, tillsammans med The Sinner. För svenskarna tog det slut i grundomgången.

Mästaren Fuchs tog för sig på Olympia
Martin Fuchs under ärevarvet efter segern på Olympia. Foto: Kit Houghton

Martin Fuchs var en av blott sex felfria efter den krävande grundomgången, där särskilt en planka i toppen på ett hinder blev utslagsgivande.
I omhoppningen satte Fuchs åter nollan tillsammans med The Sinner, (OS f 2008 e Sanvaro -Landgold 3, äg Luigi Baleri).

191221 Martin Fuchs The Sinner Foto Fei Liz
Martin Fuchs och The Sinner, segrare i världscupomgången i London. Foto: FEI/Liz Gregg

Han red snabbare än likaså felfria Max KühnerElectric Blue P som slutade tvåa och trean Niels Bruynseels med Delux van T & L.

191221 Max Kühner Olympia Foto Fei Liz Gregg
Max Kühner och Elektric Blue P Foto: FEI/Liz Gregg

Segern var värd 42 500 Euro, och Martin Fuchs klättrar med sina 20 vinnarpoäng upp till fjärde plats på topplistan i den västeuropeiska ligan. Han är därmed klar för final med totalt 44 poäng.

191221 Niels Bruynselles Olympia Foto Liz Gregg Fei
Niels Bruynselles och Delux van T & L på Olympia Foto: FEI/Liz Gregg

För svenskarna blev det mager utdelning i London. Fredrik Jönsson och Cold Play inledde  strålande, men fick en första rivning hinder nummer sju, och slutade på totalt 17 fel.
− Det var väldigt svårt, det kan vi se på resultaten. Det var mycket distanser där man kunde välja om man skulle gå långt eller kort, och tiden var tät, sade Fredrik Jönsson efteråt till Svt.

Henrik von Eckermann och Best Boy var det andra svenska ekipaget. De presterade en fin runda men fick två ned i slutet av banan och var i mål med 8 fel.

Det blir kort jullov för världscupekipagen. Redan den 30 december är det dags för nästa omgång, då i belgiska Mechelen, och Henrik von Eckermann kommer att jaga nya världscuppoäng där. Han får sällskap av Evelina Tovek, som också startar i den världscupomgången.
Resultat

Ridsports liverapportering från klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden