Sport
7 september 2014 12:10

Mästarens sista föreställning

När fyrspannskusken Tomas Eriksson körde ut från precisionskörningen i franska Caen satte han punkt för en lång karriär. "Detta var min sista tävling", säger 52-åringen.

Mästarens sista föreställning
Det är färdigtävlat för Tomas Eriksson. Nu ska mästerkusken ägna sig åt andra saker, bland annat jakt.

Tomas Erikssons karriär började för över 30 år sedan. Han har 17 SM-guld och har tagit medalj på åtta internationella mästerskap. Men nu blir det inga fler medaljer. 
– Detta var mitt sista mästerskap och min sista tävling, säger Tomas Eriksson.

Han står utanför VM-arenan i franska Caen och har precis klivit ur sin vagn. Det avslutande momentet på VM pågår för fullt. Och han är inte helt oberörd när han berättar om sitt beslut. 
– Det känns både skönt och vemodigt att ha tagit det här beslutet. Jag kommer att sakna att tävla. Det älskar jag. Men det är allt annat runtomkring, allt som man får offra, fortsätter han.

Tomas Eriksson sa samma sak för två år sedan. Då var det framförallt det ekonomiska som fick honom att vilja sluta. Då dök det upp en sponsor i elfte timmen och kusken fortsatte sin satsning fram mot pågående VM. Men nu är beslutet definitivt. De gamla trotjänarna får bli pensionärer hemma Tomas Erikssons gård och de yngre förmågorna i hans spann ska säljas.
Vad ska du göra nu?
– Jag har min egen verksamhet med mycket utbildning och träning. Och så har jag mitt lantbruk. Sedan älskar jag att jaga så det blir det mer av. 

Läs mer om avslutningen på körningens VM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden