Dressyr
5 juli 2021 17:28

Mazy Klövenhöj borta som OS-reserv

BortfallDet blir ingen karantän i Aachen för Johanna Due-Boje och Mazy Klövenhöj som idag skulle ha påbörjat resan till Tyskland som OS-reserv. Strax innan avresan upptäcktes en hälta och resan fick ställas in.

Mazy Klövenhöj borta som OS-reserv
"Man påminns än en gång om hur skör den här sporten är", säger Johanna Due-Boje. Foto: Roland Thunholm

– Hon har vrickat sig på något sätt. Det är inte alls mycket, men ändå för mycket för att åka iväg till Aachen och kunna göra en bra uppladdning. Vi måste ta det säkra före det osäkra och hästens hälsa går alltid först, säger Johanna Due-Boje till Svenska Ridsportförbundet.
– Man påminns än en gång om hur skör den här sporten är. Man läser internationella nyheter om andra hästar som faller ifrån inför Tokyo, men jag trodde inte att det skulle vara Mazy. Hon är en så otroligt sund häst.

”Jag joggade Mazy lätt på morgonen och kände att något inte stod rätt till. Jag ringde genast min veterinär. Mazy har en kotledsinflammation och vi kommer inte att åka till OS-karantänen i Aachen”, skriver Johanna på Instagram.

”Jag såg verkligen fram emot att se alla min största idoler träna och förbereda för OS, men viktigast av allt är att Mazy får tid att läka. Förhoppningsvis är vi snart igång igen. Hon var i toppform och för bara en vecka sedan gjorde vi en fullständig vetcheck och Mazy hade alla rätt”, fortsätter hon. Se hela Instagraminlägget här under.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Johanna Due-Boje (@johannaduebojedressage)

Svenska OS-laget i dressyr går in i karantän i Aachen med sina hästar under tisdagen. Patrik KittelWell Done de la Roche CMF, Therese NilshagenDante Weltino OLD, Juliette RamelBuriel K.H. och Antonia RamelBrother de Jeu (reserv på plats i Tokyo) är sedan tidigare uttagna till laget. Ensam reserv i Aachen blir nu Jeanna Högberg och Lorenzo som togs ut tillsammans med Johanna och Mazy.

– Jättetråkigt med Mazy såklart och allra mest för Johanna själv. Tack och lov ser allt bra ut med OS-lagets hästar och de checkar in i Aachen imorgon förmiddag, säger Bo Jenå, förbundskapten i dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden