Sverige
27 december 2019 06:45

Mest läst 2019 – EM-missen efter trasigt bett

Del 4Bettet gick av mitt under Aachen Grand Prix och den tyska ryttaren Philipp Weishaupt fick kasta sig av i farten. Artikeln om när ryttaren skadade sig så pass illa att han inte längre var aktuell för EM blev en av årets mest lästa på tidningen Ridsports webb.

Mest läst 2019 – EM-missen efter trasigt bett
Vid EM i Göteborg red Philipp Weishaupt på LB Convall, men årets EM missade han på grund av ett trasigt bett. Artikeln om ridolyckan som bettet ställde till med blev en av årets mest lästa på tidningen Ridsports webb. Foto: Roland Thunholm

Det var i slutet av juli som den tyska ryttaren Philipp Weishaupt råkade ut för sin mardrömsritt under Aachen Grand Prix. Helt plötsligt hade hästen inget bett i munnen, och efter att ha klarat en stor 1,60-oxer helt utan kontroll kastade sig Weishaupt av sin häst Che Fantastica. Hästen klarade sig oskadd, men Philipp Weishaupt landade på svanskotan och missade chansen att ingå i det tyska EM-laget. Artikeln om detta blev en av årets mest lästa på Ridsports webb, och du hittar den här.

En metallbit inne i gummipelhamet hade brustit i bettet, och tidigare under sommaren uppmärksammade tidningen Ridsport ett annat fall där bettet gått av mitt under en träning. Den gången var det ett C-ponnyekipage vars bett gick av vid en mjuk förhållning, och plusartikeln om detta kan du läsa här.

Vid EM i Rotterdam gick det sedan riktigt bra för det tyska laget, även utan Philipp Weishaupt. Laget slutade på andra plats, vilket du kan läsa om här.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden