Sverige
26 december 2019 06:11

Mest läst 2019 – stort engagemang efter knivskurna hästens död

Del 3I början av november knivskars en häst vid Burlövs Ryttarförening, och engagemanget för att hitta förövaren var enormt. Artikeln om att hästen senare fick avlivas och att en belöning var utlyst för att få tag på den skyldiga blev en av årets mest lästa på tidningen Ridsports webb.

Mest läst 2019 – stort engagemang efter knivskurna hästens död
Artikeln om engagemanget och belöningen som utlystes för att få tag i förövaren av den knivskurna hästen blev en av årets mest lästa på tidningen Ridsports webb (bilden har inget samband med texten). Foto: Istock

Ett ungt sto hittades illa sargad i sin box på Burlövs Ryttarförening i början av november (läs artikeln med flera bilder på stoet här). Hästen hade blödande sår på olika ställen av kroppen, och hon bedömdes vara knivskuren. När stoet sedan fick avlivas på grund av sina skador utlyste Svenska Hästars Värn, SHV, en belöning på 10 000 kronor till den som kunde hjälpa polisen att få fast förövaren. Artikeln om detta blev en av årets mest lästa på Ridsports webb, och artikeln hittar du här.

Någon skyldig till dådet har ännu inte hittats, och polisens förundersökningsledare Mikael Ramsbjer har berättat för Ridsport att förhören av de misstänkta kommer att hållas efter nyår (läs mer här).

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden