Sverige
21 april 2018 10:51

Michaela Långberg är en av Sveriges nya beridare

ExamenPå fredagen fick Sverige fyra nya beridare. Michaela Långberg är en i kvartetten av de nyutexaminerade från Flyinge. "Jag har fått en stadig grund att stå på, " säger 27-åringen.

Michaela Långberg är en av Sveriges nya beridare
Michaela Långberg är nyutexaminerad beridare och lämnar nu Flyinge med blandade känslor. Foto: Privat

– Jag har alltid haft ett brinnande intresse för hästar och ridning, men när jag bestämde mig för att jag vill jobba professionellt med hästar så valde jag först att satsa på att gå en utbildning, säger Michaela Långberg som kommer från Rättvik.

Det känns väldigt bra och ska bli otroligt roligt att få börja jobba nu. Michaela Långberg, beridare.

Flyinges beridarprogram är två år och förutom Michaela Långberg tog även Jenny Jansson, Amy Eriksson, Hanna Andersson examen i går, fredag. Kvartetten har redan splittrats och alla har fått jobb.

27-åriga Michaela Långberg, som också har gått unghästutbildningen på Flyinge, var inriktad på fälttävlan när hon började Beridarprogrammet.
– Men i fortsättningen blir det nog mestadels hoppning och nu ska jag börja jobba hos Amanda Ericsson här i Skåne.

Vad har varit bäst med utbildningen?
– Jag har lärt mig ett tydligt system för att utveckla hästar från inridning ända upp till svår klass i hoppning, dressyr och fälttävlan. Jag har fått rida många olika typer av hästar i olika åldrar, vilket har gjort att jag har fått lära mig att anpassa träning och tävling utifrån individen. Det har gett mig en stadig grund att stå på inför framtiden.
– Tiden på Flyinge har också gjort att jag har fått ett stort kontaktnät, både i Sverige och utomlands. På Flyinge finns så otroligt många skickliga hästmänniskor på samma plats.

I framtidsplanerna ingår att starta egen verksamhet.
– Jag ska successivt starta egen verksamhet där jag tar emot hästar för utbildning, säger Michaela Långberg som har en egen 5-årig häst.
Hur känns det att ta examen?
– Det är så klart blandade känslor att lämna Flyinge. Men det känns väldigt bra och ska bli otroligt roligt att få börja jobba nu.
– Jag är hela tiden hungrig på att lära mig mer och att utvecklas. Och det fantastiska med det här yrket är att man hela tiden lär sig nytt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden