Sportnytt
23 juni 2023 05:55

Midsommarafton med Nations Cup

Nations CupMedan de flesta svenskar äter sill och dansar runt midsommarstången står mycket på spel när det vankas semifinal i Nations Cup för hoppryttarna som ska försöka ta Sverige tillbaka till högsta serien. Dessutom rider fälttävlanslaget sin inledande dressyr - här hittar du allt du behöver veta för att följa lagtävlingarna.

Midsommarafton med Nations Cup
Marcus Westergren är en av svenskarna som hoppar i Deauville på midsommarafton. Foto: Roland Thunholm

På midsommarafton ska de svenska hoppryttarna försöka bärga en biljett till finalen i Longines EEF Series, då det rids semifinal för norra och västra regionen i serien i franska Deauville. Sverige hör till norra regionen och efter att hopplaget samlat poäng i danska Uggerhalne och norska Drammen tog de sig till semifinalen.

Erica Swartz/Madonna, Irma Karlsson/Chacconu, Amanda Landeblad/For Killy, Alice Tapper/Doge Dogelito och Marcus Westergren/Fellaini de Liebri Z utgör det svenska laget i Deauville.

– Det är ryttare med bra form och bra resultat i ryggen. Det är en viktig tävling för oss och vi vill gärna gå till final och göra en nationshoppning till, säger assisterande förbundskapten Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson till Ridsportförbundet.

Tillbaka i Frankrike

Marcus Westergren är tillbaka på fransk mark med Fellaini de Liebri Z, som hoppade hem en prestigefylld placering i La Baule nyligen.
– Hon har ju gjort många bra starter den senaste tiden och känns fortsatt i bra form. Fjärdeplatsen i La Baule ger mersmak så klart, säger han till förbundet.

– Alla som är med är bra och har gjort detta bra så många gånger. Nu ska vi göra vårt allra bästa och försöka få ihop de här nollorna som behövs, tillägger Marcus Westergren om lagets chanser.

Tio lag startar i semifinalen – fem av dem går till finalen i Warsawa 14-17 september. Klassen rids på fredagseftermiddagen. Första rundan startar klockan 13 och andra rundan klockan 15. Sverige startar som nummer 3.

Startnummer, svenska ekipage

3) Amanda Landeblad/For Killy
13) Irma Karlsson/Chacconu
23) Erica Swartz/Madonna
33) Marcus Westergren/Fellaini de Liebri Z

Start- och resultatlistor Deauville
Laguppställningar
ClipMyHorse sänder live

Dressyr för fälttävlanslaget

För de svenska fälttävlansryttarna väntar idag dressyrmomentet för de fyra som ingår i laget och rider CCIO4* i polska Strzegom. Pontus Hugosson, Lina Forsberg, Aria Ramkali och Frida Andersén är de ryttare som fått uppdraget att representera Sverige i Nations Cup.

Tävlingen i Polen är den fjärde för säsongen, som pågår fram till oktober då finalen rids i Boekelo. Den nation som vinner serien säkrar en OS-plats i Paris 2024. Sverige har hittills inte samlat ihop några Nations Cup-poäng.

På lördag väntar terrängen i Strzegom, innan ett segrande lag kan koras efter banhoppningen på söndag.

Svenska starttider dressyr fredag
10.56 Pontus Hugosson/Zin Fire
11.58 Lina Forsberg/Kaizen
13.47 Aria Ramkali/Flanders
14.56 Frida Andersén/Stonehavens Baby Blue

Start- och resultatlistor Strzegom
ClipMyHorse sänder live
Ställning Nations Cup fälttävlan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden