Körning
28 augusti 2021 11:28
Ridsportplus

Mimmi Olskins satte ribban inför maratonkörningen

EM för ungaDressyren är avklarad och under lördagen är det dags för maratonkörning vid EM i sportkörning för unga kuskar i Frankrike. Mimmi Olskins visade särskilt god form i dressyren. Läs hur det gick för alla de svenska kuskarna här.

Mimmi Olskins satte ribban inför maratonkörningen
Elise Strauss med mäktige ”Gusten” var inte hundraprocentigt nöjd med sitt dressyrresultat. Räkna med att hon satsar allt i maraton för att få tätkänning. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Europamästerskapet i sportkörning för unga kuskar är i full gång i franska Selestat. Unga Mimmi Olskims satte ribban direkt. I den 30 ekipage starka childrensklassen körde hon som hon aldrig gjort förut och det blev till slut en niondeplats.

De sex svenskarna, förutom Mimmi Olskims, även Saga Pettersson, Elise Strauss, Nathalie Hellberg, Victoria Persson och Sanna Manfredsson, har ägnat två dagar åt att köra dressyr på banorna i franska Selestat.

Riktigt fina insatser hela vägen även om till exempel Elise Strauss inte riktigt tyckte hon fick fram alla kvaliteter som hennes rejält stora häst ”Gusten” har. De blev nummer tio i klassen för young drivers/häst med 59,42.

I childrensklassen för ponny startade även Saga Pettersson med Mintus, ett russ, gul med svart man och svans, som borde fått extra poäng för att han är så väldigt söt. Saga körde in på plats 22, poängen var 64,64.

Stor skillnad mellan domarna

I juniorklassen gick Victoria Persson och Stackarps Jalisco bäst. Det blev en trettondeplats till slut. Om man tittar närmare på domarprotokollet så hade en av de fem domarna henne på plats 25 medan övriga höll sig mellan 10 och 13. Lite för stor skillnad.

Detta drabbade även Mimmi Olskims som var placerad på plats 17 av en domare medan övriga fyra domare hade henne mellan sjunde och tolfte plats. Även Nathalie Hellberg med Sibelle körde i juniorklassen och här blev resultatet 62,12 och därmed ligger hon på plats 18. Så här långt.

Sist ut i dagens dressyr var Sanna Manfredsson med ponnyn Dorthealysts Tristan. Sanna kör numera i young drivers-klassen och med 62, 62 lade hon sig på plats nummer 8.

Strålande insatser av samtliga svenska kuskar, för flera av dem är det här mästerskapet det största de gjort i sina karriärer så här långt. Och under lördagen väntar maraton med sex tuffa hinder.

Start- och resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden