Träningstips
18 september 2017 11:54

Missa inte Olof Axelssons dressyrtips

Olof Axelssons dressyrtipsUnder året publicerar Ridsport en serie med både text och film där dressyrutbildaren Olof Axelsson tipsar om övningar som förbättrar grunderna och förutsättningarna i dressyr. Har du missat någon? Här finns alla länkar samlade.

Missa inte Olof Axelssons dressyrtips
Här finns alla länkar till Olof Axelssons dressyrtips samlade. Foto: Lotta Gyllensten

Under året har Olof Axelsson hjälpt Ridsports läsare att förstå grunderna i dressyr. Här är länkarna till de fyra reportage som Kajsa Ekedahl skrivit och Lotta Gyllensten har fotograferat och filmat (samtliga länkar kräver PLUS).

Del 1 – Träna hästen till mental avspänning
En grundförutsättning för att hästen ska kunna ta till sig arbete och utbildning är att den är mentalt avspänd. Vad är det och hur arbetar du så att hästen blir lugn och mottaglig?

Text del 1
Film del 1 

Del 2 – Så får du hästen framför skänkeln
”Du måste ha hästen framför skänkeln.” Det har nog alla dressyrryttare hört någon gång. Men vad innebär det egentligen? Hur vet du att du har hästen framför skänkeln, och hur får du den dit?

Text del 2
Film del 2

Del 3 – Stabil form är inte statisk
En stabil form hos hästen är ett resultat av ett gott arbete och en god balans hos både ryttare och häst. Så här tränar man för att hitta den rätta formen

Text del 3
Film del 3

Del 4 – Ett steg i taget när hästen ska gå sidvärts
Ganska tidigt i hästens grundutbildning behöver den kunna röra sig i sidled. Men hur går inlärning och träning till?

Text del 4
Film del 4

Del 5 – Låt inlärningen ta den tid som krävs
Tålamod och konsekvens är viktiga ingredienser när hästen ska lära sig något nytt. Första steget är själva inlärningen – att få hästen att första hur den ska reagera på ryttarens hjälper. Sedan börjar själva träningen av rörelsen.

Text del 5

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden