Hoppning
30 november 2013 21:30

”Mitt sto ger allt”

(Uppdaterad med filmklipp) Daniel Deusser tackar sin häst för helgens insats i Top 10-finalen i Globen. "Jag visste inte ens att jag skulle rida här för två veckor sedan, men Evita har varit i bra form ett tag nu". Han plockade hem 50 000 euro på segern.

”Mitt sto ger allt”
Patrice Delaveau, Daniel Deusser och Ben Maher delade på topp tre. BILDBYRÅN STR

Finalen i Globen visade sig vara ännu svårare än vad banbyggare Peter Lundström kunde förutspå. Det blev bara två felfria i grundomgången trots att banan inte byggts maximalt svår. Det resultatet förvånade samtliga men gjorde samtidigt finalen otroligt rafflande. 
 
Ben Maher hade den klart snabbaste tiden i den andra rundan och grämde sig lite för sitt förargliga fel i den första. Han och de andra ryttarna på pallen liksom Rodrigo Pessoa, representant för IJRC, hyllade arrangemanget i Globen och pratade om den speciella atmosfären att rida inför nästan 12000 svenska ridsportfantaster. 

Segrande Daniel Deussers sto har varit i absoluta toppsporten i knappt ett år. Hon är ett 9-årigt sto registrerad i BWP och ägd av hans nya arbetsgivare Stephex Stables. Han har liksom Rolf-Göran Bengtsson varit stalljockey hos Jan Tops. Evita van de Veldbalie( e Wandor dan de Mispelaere-Clinton) är en karaktär och personlighet.
-Hon ser alltid ut som om hon är lite sur men hon gillar verkligen att hoppa och minsta lilla hon rör en bom så försöker Evita hela tiden göra bättre, förklarar Deusser som del av framgångssagan.
-Jag kommer aldrig att glömma den här kvällen, hon hoppade fantastiskt för mig och har blivit väldigt mycket bättre inomhus än tidigare. Hennes storlek har varit lite problematisk för henne tidigare men nu faller allt på plats.

Se intervju med Deusser via SVT Play nedan. 

Se segraren rida via SVT Play nedan. 

 

Patrice Delaveau tog andraplatsen efter två felfria rundor med 9-åriga hingsten Lacrimoso HDC (HOLST  e Landjunge-Cascavelle). 
– Jag hade förväntat mig fler felfria. Det var en riktigt bra bana som Peter Lundström byggt, den kändes fair. Min häst var fantastisk i andra omgången och jag tror att Daniel vann för att han startade efter mig, konstaterade Delaveau efter hjälp med översättningen.

Ben Maher har haft ett otroligt år men är fortfarande hungrig på mer segrar och hans Tripple X III arbetade med honom under kvällens final.
– För mig hade det varit mycket bättre om de här två reserverna stannat hemma, skojade Maher. I första omgången fick jag ett onödigt nedslag, men banan var bra och i omhoppningen fanns det mycket utrymme för att kapa tid. I omhoppningen gjorde Tripple X III allt rätt men fyra fel hängde med. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden