Världen
16 augusti 2019 14:35

OS-ryttaren misstänkt för mordförsök kvar i häktet

USADen amerikanska dressyrprofilen Michael Barisone får stanna kvar i häktet medan utredningen pågår. Den tidigare OS-ryttaren anses vara en fara både för sig själv och för andra och nekades att släppas mot borgen vid förhandlingar i onsdags.

OS-ryttaren misstänkt för mordförsök kvar i häktet
Den amerikanska tidigare OS-ryttaren är fortsatt häktad under utredningen om mordförsök (bilden har inget samband med texten). Foto: iStockphoto/herraez

Ridsport skrev för en dryg vecka sedan om den amerikanska dressyrprofilen Michael Barisone, misstänkt för såväl mordförsök som vapenbrott efter händelsen där en kvinna hittades skottskadad på hans gård (läs mer här).

Nu har de första domstolsförhandlingarna mot Michael Barisone hållits. I onsdags nekades Michael Barisone att släppas mot borgen eftersom han ansågs vara en fara både för andra och för sig själv, och Michael Barisone kommer att vara fortsatt häktad vid fängelset i Morris County medan utredningen pågår.

Den skottskadade kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus och tillståndet beskrivs enligt Horse & Hound som allvarligt. Det har fått göras flera medicinska ingrepp i bröstet och lungorna för att få kvinnan att kunna andas. Kvinnans fästman som brottade ned Michael Barisone för att undvika mera skottlossning bröt handen i tumultet och har opererats för detta.

Bakgrunden till skottlossningen uppges i förhandlingarna i första hand vara en hyrestvist, där Michael Barisone kommit i konflikt med paret som bodde på hans gård. Den skottskadade kvinnan hade strax innan attentatet skrivit flera inlägg på sociala medier om sin rädsla och oro över situationen hon befann sig i, och berättade bland annat att hon ”sov med ett öga öppet”.

Enligt Northjersey.com var domstolen var tydlig med att det fanns lagar för sådana här konflikter och att de inte behövde göras upp med skottlossning.
– Om Mr Barisone hade följt dessa lagar hade vi inte suttit här idag, sade domaren Stephen Tayler.
– Jag tor han utgör en fara för andra, och kanske för sig själv också.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-