Dressyr
25 februari 2021 15:46

Nathalie Wahlund lämnar Storbritannien

Flytt23-åriga Nathalie Wahlund är en av fem ryttare i årets U25-landslag, och med fuxen Cerano Gold har hon gjort en snabb klättring i klasserna - hela vägen till Grand Prix-debut. Efter fyra år i Storbritannien flyttar hon nu till ny bas i Luxemburg.

Nathalie Wahlund lämnar Storbritannien
Nathalie Wahlund och Cerano Gold bor numera i Luxemburg. Foto: Payton Willis

Eurodressage berättar i ett längre reportage att Nathalie Wahlund tog beslutet att flytta dels på grund av Brexit men också för att få testa något nytt.
– Jag har haft fyra fantastiska år hos Vicky Thompson Winfield. Jag var en amatörryttare när jag kom till henne och hon hjälpte mig upp till Grand Prix på mindre än tre år, säger Nathalie till Eurodressage.

Favorithästen Cerano Gold (KWPN val, e Serano Gold-Lancelot, äg John Evans) kom till Vicky Thompson Winfields stall i november 2017, och tillsammans med Nathalie i sadeln tog sig ekipaget från medelsvår klass till den första Grand Prixen 2019 – något som senare ledde till en EM-start bland U25-ryttarna.

Cerano Gold fick flytta

Nathalie Wahlund har aldrig ägt en egen häst, och när Cerano Golds ägare fick höra att Nathalie skulle flytta fick hon ett erbjudande hon inte kunde motstå.

– Han kontaktade mig och frågade om jag kunde tänka mig att ta med mig Cerano, eftersom han ville att vårt samarbete skulle fortsätta. Cerano Gold är en väldigt speciell häst för mig och han har en särskild plats i mitt hjärta. Jag är för evigt tacksam över att hans ägare låter mig träna och tävla honom. Tillsammans har vi åstadkommit saker som jag bara kunde drömma om för några år sedan, berättar Nathalie för Eurodressage.

Efter ett kortare stopp i Tyskland har Nathalie Wahlund nu börjat jobba hos Mandy Zimmer i Luxemburg sedan ett par veckor tillbaka.
– Det känns superbra, jag är så glad att jag har hittat ett så fantastiskt ställe med fina hästar och ett bra team! Både jag och Cerano trivs så bra, skriver Nathalie till Ridsport.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden