Hoppning
11 maj 2018 08:41

Niklas Arvidsson torsdagens vinnare när 7 Star drog i gång

NationelltNiklas Arvidsson var i vinnartagen när kvalen till årets 7 Star Spring Tour började på Hammarös nationella tävlingar på torsdagen.

Niklas Arvidsson torsdagens vinnare när 7 Star drog i gång
Niklas Arvidsson och Hasard 1245 är vana vinnare. Foto: Roland Thunholm

Intresset för årets 7 Star Spring Tour med final i Falsterbo är stort. Det syntes inte minst i startlistorna på Wermland Equestrian Games på Hammarö på torsdagen.

Högsta klassen, och tillika ett kval till 7 Star Spring Tour, var en 1,45-klass med 36 starter. Klassen reds i två faser och hela 20 ekipage satte två felfria rundor.

Helsingborgsekipaget Niklas Arvidsson och godkände hingsten Hasard 1245 (SWB hingst f 2007 e Heartbeat-Voltaire, uppf Elizabeth Lindblad, äg Lenny Svensson) är känt för att kunna vara snabbt när det gäller – och det var inget undantag på torsdagskvällen. Ekipaget vann med 26 hundradelar före Strömsholmsryttaren Jens Fredricson/Brixton. Dagstorpsortens Ryttarförenings Henrik Lannér blev trea med Vivaldi.

Även i 7 Star-kvalet över 1,35-hinder var Niklas Arvidsson överst i prislistan, nu med Decurio. Denna klass hade 100 (!) startande och Niklas Arvidsson var även trea med Cortino. Niklas Arvidsson hade dessförinnan vunnit ena avdelningen i 1,30-kvalet med Confidence CC. Det blev en Arvidsson som vinnare även i den andra avdelningen genom Niklas Arvidssons son Lukas Arvidsson/Aquad’or.

På söndag rids delfinalerna på Hammarö.

Resultat

Information och regler 7-Star

Fakta

7-Stars rids på följande tävlingsplatser 2018:

Hammarö (Wermland Equestrian Games) 10-13 maj

Åby, Norrköping (Norrköping Horse Show) 24-27 maj

Stockholm (Runsten Equestrian Games) 14-17 junni

Göteborg/Åby (Gothenburg Summer Tour) 19-24 juni

Final 1.50-serien: Falsterbo Horse Show

Final 1.30-, 1.40-serien: Runsten Equestrian Games

Expandera

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden