Fälttävlan
3 juni 19:58

Niklas Lindbäck toppar inför terrängen på Strömsholm

TrestjärnigtParallellt med dressyr-SM har det även ridits trestjärnig internationell fälttävlan på Strömsholm. I topp inför lördagens avgörande terräng ligger Niklas Lindbäck och Focus Filiocus. 

Niklas Lindbäck toppar inför terrängen på Strömsholm
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus laddar nu för terrängen på Strömsholm (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Niklas Lindbäck och Focus Filiocus har varit i storslag det senaste med flera internationella topplaceringar och den korta trestjärniga klassen på Strömsholm var inget undantag. Efter att ha ridit ihop 71,270 procent i dressyren och fått ett nedslag i hoppningen på fredagen leder duon på 32,7 straff inför lördagens avgörande terräng.

Madelene Gustafsson och Miami C ligger också på 32,7 straff med samma dressyrprocent och ett nedslag i hoppningen. Ekipaget ligger dock tvåa efter att Niklas Lindbäck och Focus Filiocus varit dryga två sekunder snabbare på hoppbanan. Skulle ekipagen ligga lika även efter terrängen är det närmast optimaltiden som avgör. Är det mot förmodan också lika är det tiden på hoppbanan som slutligen bestämmer placeringen.

Efter stora mängder regn är det dock oklart om det blir någon terräng för ledarekipaget. ”Dessvärre är det väldigt blött ute på banan så det är lite osäkert om Niklas kommer starta Focus i terrängen, men vi håller tummarna att regnet upphör nu och att solens strålar kan göra lite nytta!” Det står det att läsa på Niklas Lindbäcks Facebooksida.

Arrangören uttrycker också sina farhågor via ett särskilt ryttarmeddelande där det står att man är orolig för underlaget. Två hoppklasser ställdes in till förmån för de internationella fälttävlansklassernas hoppprov på Slottsbanan (gräs) på fredagen. Just nu görs en översyn för att se om terrängen kan genomföras på ett säkert och bra sätt.

Lördagen startar med hästbesiktning, därefter är första start för den korta tvåstjärniga klassen vid 13.00 och för den korta trestjärniga vid 15.00.

Start- och resultatlistor CCI2* och CCI3*.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden