Fälttävlan
17 maj 2022 11:39

Ryttarna till Luhmühlen klara – en svensk rider femstjärnigt

LuhmühlenEfter den rafflande upplösningen i Badminton är det snart dags för nästa femstjärniga uppgörelse i fälttävlan. Nu har deltagarlistan släppts till Luhmühlen med totalt sex svenska ryttare i de stjärnspäckade startfälten – med Niklas Lindbäck och Focus Filiocus i den femstjärniga klassen.

Ryttarna till Luhmühlen klara – en svensk rider femstjärnigt
Niklas Lindbäck och Focus Filiocus går ut i den femstjärniga klassen (arkivbild). Foto: Roland Thunholm

Luhmühlen Horse Trials är en av sju femstjärniga fälttävlanstävlingar i världen. De andra är Badminton och Burghley i Storbritannien, Kentucky och Maryland i USA, Pau i Frankrike och Adelaide i Australien. Den 16-19 juni är det dags igen i tyska Salzhausen och nu har deltagarlistan släppts med en svensk i det femstjärniga startfältet. Det är Niklas Lindbäck och Focus Filiocus (SWB val f-07 e Feliciano-Be My Chief xx, uppf Tun Albertson) som försvarar de svenska färgerna. Ekipaget vann nyligen en fyrstjärnig klass i polska Sopot och ingår i landslagets utmanartrupp.

I det stjärnspäckade startfältet hittar vi bland andra olympiska guldmedaljören i lag, Tom McEwen, VM-tvåan från 2018 och tvåan i Badminton, Rosalind Canter, och Jonelle och Tim Price som bägge vunnit den prestigefyllda tävlingen. Luhmühlen utgör även tyska mästerskapen i fälttävlan som avgörs i den fyrstjärniga klassen. Där hittar vi de flesta tyska ryttarna, som exempelvis Michael Jung, och ytterligare fem svenska ryttare. Se listan här under.

Svenska ryttare i CCI4*

Sara Algotsson-Ostholt med Chicuelo.
Anna Freskgård med Techno.
Aminda Ingulfson med Hot Cup VH och Joystick.
Malin Josefsson med Golden Midnight och Maggan V.
Katrin Norling med Fernando-Ukato och Hulliebullie.

Deltagarlistan (både CCI5* och CCI4*).

2019 var Luhmühlen EM-värd när Sverige tog lagbrons efter Tyskland och Storbritannien som tog guld respektive silver.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden