Dressyr
12 maj 2018 20:45

NM-guld till Louise Etzner Jakobsson

ParadressyrMed två övertygande segrar bakom sig tog Louise Etzner Jakobsson hem ett individuellt NM-guld. Med bara tre ryttare i laget lyckades dessutom det svenska laget ta silvret.

NM-guld till Louise Etzner Jakobsson
Louise Etzner Jakobsson har en lång rad medaljer hemma i prisskåpet. Nu har hon ökat på lagret med ett NM-guld och ett lagsilver (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

NM i dressyr för pararyttarna rids denna helg vid Nordic Baltic Championship i Kristiansand, Norge. Pararyttarnas resultat för fredag och lördag slås ihop för medaljer – både individuellt och i lag.

Det började bra för Sverige. I grad IV segrade Louise Etzner Jakobsson och Zernard på 71,042 procent. I grad III kom Carolin RutbergMirage tvåa med 67,794 procent och Felicia Grimmenhag trea med 67,598 procent. Inga svenska ryttare rider i grad I, II eller V vid denna tävling.

Under lördagsen fortsatte pararyttarnas klasser och det blev ytterligare en seger för Louise Etzner Jakobsson i grad IV, denna gång på 70,813 procent. I grad III blev de svenska ryttarnas placeringar omkastade med en andraplats för Felicia Grimmenhag på 71,569 procent och en tredjeplats för Carolin Rutberg med 70,539 procent.

Slutresultatet blev guld för Louise Etzner Jakobsson i grad IV, i grad III blev det silver för Felicia Grimmenhag och brons för Carolin Rutberg. Laget slutade på en silverplats efter Danmark. Norge tog bronmedaljen.

Lagledaren Agneta Aronsson är nöjd med de svenska ryttarnas insatser.
– Vi hade bara tre ryttare, vanligtvis har man ju fyra ryttare och får räkna bort den ryttaren med sämst resultat.
– Louise red mjuk och fint och jag tror inte hon gjorde några missar, det var harmoniskt och jättefint.
– Alla svenska ryttare fick ungefär samma resultat fast de rider i olika grader, de gjorde fina uppvisningar och visar på en fin form. Grundformen sitter där med bra takt och tempo.

Den röriga organisationen under NM har inte påverkat pararyttarna så mycket som den har gjort för de övriga ekipagen.
– För vår del har vi har varit ganska klara över de nordiska reglerna, så det har inte påverkat oss lika mycket som för seniorryttarna och de andra.

Under söndagen rider pararyttarna även om individuella mästerskapsmedaljer i küren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden