Fälttävlan
18 september 2016 13:16

Flera NM-guld till Sverige

(Uppdaterad) Det svenska ponnylaget tog guld och Elina Braf tog ett individuellt brons på NM i Norge på söndagen. I mästerskapet för juniorer/unga ryttare blev det guld till Jennifer Axelsson och Picard MB. Det svenska seniorlaget slog också till med ett guld, likaså det unga laget på häst.

Flera NM-guld till Sverige
Här är de svenska guldryttarna med sina ponnyer.

Det svenska ponnylaget på NM lyckades hålla i den ledning det hade efter dressyr och terräng. Efter söndagens hoppning i norska Lilleström tog Sverige hand om guldet. I segerlaget red Selma Hammarström, Frida Edin, Elvira Gustavsson och Patricia Hallberg.  

Det blev också ett individuellt brons till Sverige genom Elina Braf på Kurant. Ponnyernas NM går i CICP1*

I den tvåstjärniga seniorklassen blev det inga individuella medaljer för svenskarna, däremot fick Jennifer Axelsson kliva upp överst på pallen efter att ha ridit Picard MB till ett guld. Ekipaget lade till fyra straff i hoppningen på sitt dressyrresultat och vann med drygt två straff före svenskan Vendela Eriksdotter Rubin/Vienna Imperial som alltså tog silver.  

De svenska seniorerna med Karolina Stenfeldt, Johan Lundin, Lisa Vrang och Jonna Britse tog också ett lagguld. 

Även junior/YR-laget med Jennifer Axelsson,Vendela Eriksson Rubin, Sofia Andersson och Moa Nordfjäll tog guld. De vann på 207,3 straff före Danmark.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden