Fälttävlan
6 augusti 2017 14:12

NM-silver till Sverige – Hassös gäng dominerade

Det blev ett svenskt NM-silver i lag för juniorer/young riders. Vassast var Anna Hassös finska ryttare, som vann mästerskapet både individuellt och i lag.

NM-silver till Sverige – Hassös gäng dominerade
Anna Hassös ryttare tog dubbla guld. Axel Lindberg blev individuell NM-vinnare och var därmed guldlagets starkaste lagryttare. (Foto: Fredrik Jonsving)

Avgörandet på NM i fälttävlan för juniorer/young riders kantades av solsken och regn om vartannat. Det svenska laget, bestående av bara juniorer, briljerade i terrängen och kom samtliga i mål felfritt inom tiden. Det betydde att de behöll sin silverplats medan Finland behöll ledarpositionen ända in i mål. Danmark tog brons och Norge blev fyra.

Ebba Christensson/Iberon Cp22, Emilia Nilsson/Mailman, Elvria Rosenberg/Carmon och Lina Forsberg/Kaizen med lagledare Viktoria Carlerbäck tog lagsilvret på 161,3 straff.


Lina blev den bästa svenska ryttaren indivduellt på fjärde plats.

Klassen dominerades av de finska ungdomarna under ledning av landslagstränaren Anna Hassö. Med 156 straff blev det NM-guld för laget med Tuike Laksonen/Wanad, Noora Cederberg/Tilda V, Sami Sikatorpi/Lucky Accord och Axel Lindberg/My Laptop.

Axel och My Laptop (val, f 2004, e Lord Laptop-Metternich, uppf Verhoeks Jan) var starkast under NM och vann individuellt på dressyrstraffet 46,5 – två guld blev därmed finnarnas strålande facit.
– Lagets resultat var inte helt oväntat, men individuella vinnaren är ett nyare namn – det är extra kul. Axel fick till det den här gången och höll i det även i banhoppningen där andra försvann, säger den mycket nöjda landslagstränaren Anna Hassö.

Den enstjärniga klassen CIC1* som NM ingick i vanns av Evelina Carlsson/Zauberdeyk strax före William Nilson Fryer/Quireboy. Trea i den 82 ekipage stora klassen blev NM-vinnaren Axel.


Klassvinnaren Evelina på väg ner i vattnet.

Foto: Fredrik Jonsving

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden