Sverige
11 maj 2020 17:47

Nu öppnar ansökan till ATG Drömfond

PengaregnFör två år sedan kammade Borås Fältrittklubb hem ATG Drömfonds rejäla segercheck på 150 000 kronor för sitt sociala arbete tillsammans med BUP. Nu har ansökan till den populära fonden öppnat på nytt.

Nu öppnar ansökan till ATG Drömfond
På måndagen öppnar ansökningstiden för årets ATG Drömfond. 2018 vanns segerchecken av Borås FRK som fick ta emot prischecken av Peter "Foppa"Forsberg. Foto: ATG

Idrott, rörelse, inkludering och att motverka utanförskap i föreningslivet – det är nyckelord för årets ansökningar till ATG Drömfond, där den vinnande föreningen får 150 000 kronor till sitt projekt.

Drömfonden startades 2017, med syfte att stödja projekt som bidrar till ökad hälsa och minskat utanförskap genom idrott. ATG skriver i ett pressmeddelande att det i denna ansökningsomgång inte behöver handla om idrott, utan ”det kan handla om föreningsliv där inkludering, hälsa och minskat utanförskap sätts i centrum”.

– Vi vet att det finns massor av föreningar överallt i hela Sverige som har samma syfte och önskan om inkludering som ATG Drömfond och vi uppmanar alla att söka för att kunna förverkliga sitt drömprojekt. Vi vill helt enkelt ge bra projekt och initiativ möjlighet att ta nästa steg, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG och jurymedlem.

Borås Fältrittklubb vann pengarna 2018, efter att ha gått till omröstningsfinal med ytterligare tre finalister.

– För en ridklubb betyder det otroligt mycket – det är stora pengar för oss, sade ridhuschef Sara Eriksson efter att hon tagit emot checken av Drömfondens ambassadör, förre ishockeystjärnan Peter ”Foppa” Forsberg.

Hundratals ansökningar varje år

Sedan Drömfondens start har närmare 400 ansökningar kommit in. Årets ansökningstid, som öppnar i dag den 11 maj pågår fram till den 7 juni. Därefter utser juryn – som består av Peter Forsberg, Maria Guggenberger, Fryshuset Stockholms chef Anja Frey och Leif Magnusson, verksamhetschef för Mångkulturellt centrum – tre finalister, som vardera är garanterade 50 000 kronor till sin förening.

Efter omröstning utses sedan en vinnare, som vid en ceremoni på Sundbyholmstravet den 7 november får ytterligare 100 000 kronor.

Fakta

Så här gör du för att ansöka:

11 maj – 7 juni Ansökan är öppen

11 – 19 juni Genomgång inkommande ansökningar och juryarbete

9 juli Finalister tillkännages

5 oktober – 1 november Omröstning

7 november Vinnare utses på Sundbyholmstravet

Läs allt om hur du ansöker här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden