Sportnytt
28 augusti 2017 08:18

Nu siktar Göteborg på VM

Efter EM-succén kan arrangörerna i Göteborg ta ett Ryttar-VM till staden. EM-generalen Tomas Torgersen berättar för GP att det funderas på att ansöka om jättetävlingen.

Nu siktar Göteborg på VM
Tysklands Sönke Rothenberger och Cosmo var ett av flera ekipage som förtrollade publiken unde EM i Göteborg - och nu kan det bli fler mästerskap i staden. Annelie Frank

– Vi har under EM klarat av fyra av totalt åtta discipliner och jag ser det som fullt möjligt att vi även kan klara resten, säger Tomas Torgersen i Göteborgs kommuns arenabolag Got Event som arrangerade EM till Göteborgs-Posten, GP.

På det precis avslutade Europamästerskapet hölls hoppning, dressyr, paradressyr och körning inne i centrala Göteborg. Torgersen har redan funderat på var övriga VM-grenar skulle kunna gå; reining och voltige i Scandinavium, distansritten runt Delsjön som bas och fälttävlan i Säve.

-Vi fick ett uppdrag som gick ut på att ta människorna till sporten – och sporten till människorna. Jag tycker att vi har lyckats med det. Totalt sett har vi fått väldigt fin respons av Göteborgarna och det är nog det som gör mig mest glad. Det känns som att människorna är väldigt stolta över att ha stora evenemang i sin stad, säger Tomas Torgersen.

Ett frågetecken kring EM förra veckan är ekonomin. Innan mästerskapet fanns det tecken på att mästerskapet skulle gå tiotals miljoner back och att detta då skulle täckas upp av Göteborgs stad. Hur siffrorna blev till slut är inte klart än.

Om Tomas Torgersen och hans stab bestämmer sig för att ansöka om att ordna ett VM är det 2022 som är ledigt närmast i tiden. 2018 går Ryttar-VM i Tryon, USA.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden