Nyheter
9 januari 2018 16:00

Nu ska EM-planerna repareras för miljoner

Flera fotbollsplaner skadades vid ridsport-EM i Göteborg. Nu påbörjas snart reparationerna för flera miljoner kronor och till våren räknas fotbollsföreningarna åter kunna inta Heden.

Nu ska EM-planerna repareras för miljoner
Här på Heden pågick EM under flera dagar.

Under ridsport-EM skadades fyra av fem fotbollsplaner på Heden. Vid besiktningen efter EM fanns gropar och ojämnheter med ökad skaderisk som följd. GP berättar i dag att efter en tid med upphandlingar ska kontrakt med en entreprenör som ska reparera planerna förhoppningsvis skrivas i januari.

”Därefter påbörjas arbetet med att återställa planerna. Det arbetet är väldigt väderberoende. Om det blir för kallt eller för blött kan det bli förskjutning, men vår tidsplan är att ha allting klart i början av maj. I den bästa av världar går det fortare”, säger Ann-Charlotte Hellman, avdelningschef för fastigheter på Idrott och Förening i Göteborg, till GP.

När arbetet påbörjas kommer skadornas omfattning visa sig ytterligare och en exakt bedömning av kostnaderna väntas då.  I dagsläget beräknas reparationen av fotbollsplanerna kosta mellan sex och sju miljoner kronor.

Tung trafik

GP har fått uppgifter om att skadorna skulle bero på att alltför tunga fordon har använts på planerna under EM. Till Ridsport sa Hellman att de funnit ”ganska mycket hjulspår som tyder på tung trafik” samt att det rörde sig om både smala och breda spår.

Thomas Walfridsson, projektledare i EM-organisationen, sa strax efter EM i ett pressmeddelande:
“Vi har tillsammans gått igenom hur vi på bästa sätt skulle kunna skydda konstgräsplanerna. Tyvärr visar det sig att det inte var tillräckligt och att planerna på vissa delar fått omfattande skador. Något som vi naturligtvis beklagar”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden