Nyheter
5 december 2017 16:55

Klart med EM-silver till Sverige

MedaljerNu är det helt klart. Fälttävlanslagets EM-brons har blivit ett EM-silver. FEI meddelar att såväl Sverige som det nya bronslaget Italien i dag har fått information om detta.

Klart med EM-silver till Sverige
Det svenska laget på EM-pallen. Foto: Strzegom International Horse Trials

I dag kom ett slutligt besked från Internationella Ridsportförbundet gällande EM i fälttävlan. Tyska lagets Julia Krajewski utesluts sedan hennes häst Samourai du Thot testats positivt för otillåten medicinering och det betyder att det tyska laget blir tia. Sverige klättrar till silver, Italien får brons och Storbritannien är kvar som guldmedaljörer.

FEI förklarar att sedan även B-provet visat sig vara positivt fick Krajewski välja antingen ”Administrative Sanction (Fast Track) or requesting a hearing before the FEI Tribunal”. Hon har nu valt det förstnämnda vilket betyder automatisk diskvalificering, men ingen avstängning, samt 1 500 CHF i böter och 2 000 CHF i kostnader för bland annat B-provet.

Besked om medaljerna

I förbundskapten Fredrik Bergendorffs EM-lag red Niklas Lindbäck på Focus Filiocus, Ludwig Svennerstål på Paramount Importance, Louise Svensson Jähde på Wieloch’s Utah Sun och Sara Algotsson Ostholt på Reality.

– Det är roligare med ett brons än ett silver på det här sättet. Om det blir silver vill vi ta det på sportsliga framgångar, sa Andrea Barth, verksamhetschef på Svenska Ridsportförbundets sportavdelning, när beskedet gällande provsvaren kom och fick medhåll av lagryttaren Niklas Lindbäck.
– Det är inte så här vi vill vinna ädlare medaljer, kommenterade Niklas och sa vidare.
– Först och främst blir man ledsen. Det är tråkigt när kommer upp sådana här fall – det hör inte sporten till.

FEI berättar vidare att såväl Sverige som det nya bronslaget Italien har fått besked i dag om de nya medaljerna och att länderna ska meddela när medaljutdelningarna ska ske.

Lagresultat, EM i fälttävlan 2017:
1) Storbritannien 113,90 straffpoäng
2) Sverige 148,40
3) Italien 211,80

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden