Blogg
9 maj 2015 07:00

Ny blogg! Louise bloggar från beridarprogrammet

I dag börjar Louise Lindström, som går andra året på beridarprogrammet på Flyinge, blogga på Ridsport. På Flyinge lever och andas man häst dygnet runt, året om! Här på bloggen får ni följa Loi i utbildningen, tillsammans med de andra beridareleverna, alla härliga skolhästar och skickliga lärare.

Hej och välkomna till Beridarbloggen!

Här kommer ni att få följa med mig i vardagen på Beridarprogrammet 2014-2016. Jag hoppas att ni ska tycka att det är intressant läsning!

Jag heter alltså Louise Lindström, kallas ofta Loi. Jag har alltid presenterat mig själv som dressyrryttare, men är egentligen uppslukad av det mesta som har med hästar och ridning att göra. Från och med i år tävlar jag även i hoppning och jag har redan tidigare kastat mig över möjligheterna att träna allt från galoppsport till WE och terränghoppning.

Min största passion och mitt huvudfokus har ändå alltid varit dressyren! Att leta efter de där ibland så små nycklarna som låser upp dörrarna till nya aha-moments och känslan av att ha hästen med sig!

Jag har därför tillbringat en hel del tid innanför de vita staketen, och hittills tävlat upp till och med Svår klass dressyr, Intermédiaire I. Som junior red jag två Svenska Mästerskap på min vackra fux Aristokrat Pan, och vi placerade oss som bäst som 7:a. Med Flyinges skolhästar har jag hittills tävlat med placeringar upp tom Prix S:t Georges och felfria hoppstarter upp tom 1.10 cm.

Just nu befinner jag mig precis där jag vill vara. Flyinge är en fantastisk plats att vara på – en egen liten värld där allt kretsar kring hästarna! Här får jag chansen att lägga allt mitt fokus på att utvecklas till en bättre ryttare och hästutbildare. Det är ingen dans på rosor utan mycket arbete precis som i resten av hästbranschen, men det är värt varenda sekund – från tidiga morgnar och stalltjänster i ösregn, till svettiga träningar och långa tävlingsdagar.

Jag har dessutom turen att ha två fantastiska klasskompisar – Emma-Maria Thalén och Andrea Marie Sundal är de andra eleverna på Beridarprogrammet. Vi har utvecklats till ett riktigt dream-team som stöttar varandra i vått och torrt och har väldigt roligt ihop tillsammans med våra fina skolhästar.

Som ni säkert förstått nu har jag dressyr som min specialinrikting på programmet. Det innebär inte på något sätt att det är det enda jag ägnar mig åt utan vi jobbar i alla tre disciplinerna. Behörighetskravet för min specialgren dressyr är tävlingsmeriter i MsvA och för min komplementgren hoppning riderfarenhet på 1.20.

    •    I dressyr har vi Förbundskapten Bo Jenå (A-tränare) som huvudlärare, samt Olof Axelsson (Beridare och C-tränare) och Mette Henriksen (B-tränare). Vi har även förmånen att få träna för Kerstin André (A-tränare) och Professor Kyra Kyrklund.
    •    I hoppning rider vi för Maria Gretzer (A-tränare), samt programansvariga Ann-
Catrin Carlsson (A-tränare), och Henrik Ankarcrona (B-tränare).
    •    Terränghoppning finns alltså också på schemat och då är det Professor Janne Jönsson (A-tränare) som tränar oss.

Det ska bli väldigt roligt att blogga här på Ridsport! Är ni nyfikna på vad jag skrivit tidigare, titta gärna in på Beridarbloggen på flyinge.se eller på min hemsida, loidressage.com.

Så, låt bloggandet börja!

/Louise

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden