Dressyr
7 mars 2019 09:56

Ny häst till Sönke Rothenberger: ”Han behövde inte uppleva det vi upplevde”

HoppEn vecka har gått sedan branden som förstörde familjen Rothenbergers anläggning och kostade flera hästar livet. Nu berättar Sönke Rothenberger om en ny häst, som ger hopp inför framtiden.

Ny häst till Sönke Rothenberger: ”Han behövde inte uppleva det vi upplevde”
Sönke Rothenberger, här efter EM-silvret i Göteborg 2017. Foto: Roland Thunholm

Familjen Rothenberger har sedan den stora branden, där flera hästar dog, berättat om läget i sociala medier och på sin site. Sönke Rothenberger, som lyckades rädda sin mästerskapsmedaljör Cosmo och samtidigt förlorade en av sina yngre hästar, berättar på Instagram om en 3-åring som köptes dagar före branden och skriver att ”det här kan vara ljuset i tunneln”.

”Tack gode gud att vi hade honom uppstallad på Beatrice Buchwalds ställe så att han inte behövde uppleva det vi upplevde”, skriver Sönke vidare om Ticino (f 2006, e Toto Jr-Jazz.) Sönke ber även om att tummarna hålls för hästarna Luna och Kantate, då det inom de närmsta dagarna kommer att visa sig hur allvarliga deras skador från branden är.

I ett annat gripande inlägg, publicerat i måndags, skrev Sönke om känslorna efter katastrofen. ”Jag vill inte vakna upp till någonting sådant här någonsin igen, att veta djuren är hjälplösa utan min hjälp. Men när jag de senaste dagarna har sett Luna, Kantate, Santiano och Cosmo som kämpar kan jag bara göra detsamma och vara där för mina hästar, och då känner jag att jag kommer tillbaka starkare än jag kan beskriva i ord (…) Jag kommer alltid att ha de hästar som som jag förlorade i mitt hjärta och jag kommer alltid att försöka vara där för de hästar som överlevde! Jag älskar er”, skrev Sönke och avslutade med ett rött hjärta.

Sönke Rothenbergers inlägg med film på Ticino:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-