Sverige
11 oktober 2019 06:20

Ny hästrunda i Skåne

Öppet husUnder sommaren arrangeras en hästrunda på Österlen i Skåne, men nu finns även en höstvariant när tolv skånska ridanläggningar bjuder in till öppet hus den 2 november.

Ny hästrunda i Skåne
Hösten bjuder på en hästrunda i Skåne - även om det kanske inte är ridavstånd mellan de medverkande anläggningarna. Arkivbild: Jeanette Flensburg

Tolv aktörer i branschen har gått samman för en höstrunda i Skurup, Svedala och Lunds kommuner, skriver Lokaltidningen i Ystad. Arrangemanget, som hålls den 2 november, har fått namnet Lilla Hästrundan Mitt-Skåne.
– Vi har lite olika inriktningar på anläggningarna, så alla besökare kan hitta någonting som intresserar dem. Vi har till exempel trav, galopp, dressyr och grön rehab, berättar Susanne Carlsson Lindgren på Conquista gård i Havberg, Skurup, för tidningen.

Väljer man att besöka hela höstrundan sträcker den sig över sju mil. Initiativtagarna hoppas på att det ska bli ett återkommande evenemang.
– De flesta som vi har pratat med tycker att det här är en härlig idé. Det är roligt om vi kan växa och bli ännu fler nästa gång, säger Susanne Carlsson Lindgren.

Deltagare i lilla hästrundan mitt-Skåne

Dessa anläggningar håller öppet hus den 2 november mellan klockan 10–16.

Skurups kommun: Conquista gård, Skönabäcks ridhus, Skönabäcks Hästrehab, Stuteri Engelstjärne, Joakim Lövgren Travtränare och Bits by Anna.

Lunds kommun: Trolleberg, Hästen i Skåne, Humlamaden Rehab och Stall Hrafnkell Karlsson.

Svedala kommun: Bökeberg Sveriges Ridgymnasium och Stall Rancho/Long Racing.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-