Hoppning
24 juli 2020 12:17

Ny kvalplats i Lövstas serie för unga hopphästar

NationelltLövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar har fått en ny kvalplats efter att populära Champion of the Youngsters har ställts in.

Ny kvalplats i Lövstas serie för unga hopphästar
Rosetten på plats! Årets vinnare av Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar. Foto: Ida Ahlsten

Startskottet för Lövsta Future Challenge Jumping Unga Hästar skulle traditionsenligt gått under Champion of the Youngsters i slutet av augusti.

När tävlingen ställdes in påbörjades letandet efter en annan tävlingsplats och nu är det klart att kvalplatsen ersätts av Norrköping Horse Show. Detta berättas i ett pressmeddelande.

—Norrköping Horse Show är en fantastisk tävlingsplats med ett väldigt proffsigt arrangemang som dessutom ligger rätt i tiden för Lövsta Future Challenge Jumping Unga hästar. Det är därför väldigt roligt att Norrköping Horse Show vill vara kvalplats för vårt första kval, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare för Lövsta Future Challenge Jumping i pressmeddelandet.

Upplägget för kvalomgången ser likadant ut som tidigare år. 6-åringarna gör två kval och en avslutande finalomgång. De fem bästa hästarna från Norrköping går vidare till finalen under Gothenburg Horse Show 2021. I Göteborg möter de finalister som kvalat under Breeders Trophy och tio internationella 7-åringar.

Första omgången för 6-åringarna rids i Norrköping den 3 september.

Fullständiga regler 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden